Almindelige krøllede hårfejl og hvordan man undgår dem

Almindelige krøllede hårfejl og hvordan man undgår dem

Hvis du har krøllet hår, ved du allerede, at omsorg for det kan være lidt af en håndfuld. I modsætning til lige og bølget hårtyper har krøllet hår ofte sit eget unikke sæt udfordringer, blandt andet en øget sandsynlighed for brud, krus og tørhed. Uanset om du har 3A- eller 3C-krøller, så er chancerne for, at du sandsynligvis allerede har stødt på mindst en eller to af disse bekymringer i din søgen efter hoppende, frizz-fri, definerede krøller. Hey, kampen er virkelig – vi forstår det. Derfor indhentede vi vores team af interne hårplejeeksperter for at få øje på de mest almindelige krøllede hårfejl, og hvad du kan gøre for at undgå dem for at holde dine krøller glatte, skinnende og intakte!

Fejl #1: Overrensning af dit hår

Selvom hvor ofte du vasker dit hår, er helt op til dig og typisk afhænger af en række faktorer – fugt i hovedbunden, talgproduktion, træningsplan blandt dem – anbefales det, at krøllede hårtyper holder shampooingen på et minimum. Med andre ord bør du nok afstå fra at shampoo dit hår hver dag. Tekstureret hår har brug for sine naturlige olier for at forblive sundt, og hvis det shampooes for ofte, kan det tørre ud, hvilket kan føre til skader og brud. For de bedste resultater, prøv at rengøre det bare en eller to gange om ugen.

Fejl #2: Springe over balsam

Krøllede og teksturerede hårtyper læner sig ofte mere mod den tørre, kedelige og krusede ende af spektret, hvorfor det er afgørende for dig at holde de sarte tråde godt hydreret. Med andre ord: spring ikke ud på balsam! En fugtgivende balsam, der er specielt designet til at arbejde med dit krøllede hår – som Function of Beauty’s tilpassede formler – hjælper med at give en sund dosis hydrering, næring og beskyttelse, som dit hår ikke kan få fra shampoo alene. Bare sørg for at kigge efter hår-sunde ingredienser som kokosolie, sheasmør, avocadoolie og aloe vera.

Bonustip: Hvis dine krøller er flade ovenpå, kan du prøve at skylle dit hår på hovedet. Skylning af dit hår med hovedet tilbage kan flade dine krøller ud og få dem til at tabe volumen.

Fejl 3: Venter for længe på at anvende stylingprodukter

Når det kommer til krøllet hår, jo hurtigere du kan indstille dine krøller jo bedre, hvorfor det anbefales, at du anvender stylingprodukter, mens dit hår stadig er meget fugtigt, og før din krus når at sætte sig i. Hvis du venter for længe, kan du kan ru hårbåndet op, hvilket får dine krøller til at blive krusede og udefinerede. Når du anvender dine produkter, skal du sørge for også at arbejde dem igennem med lukkede hænder, og pas på ikke at rive gennem dine skrøbelige krøller, da dette også kan forårsage krus og skade.

Fejl #4: Fugttør dit hår på den forkerte måde

Lufttørring af dit hår, når det er muligt, er typisk det bedste valg for krøllede piger. Når det er sagt, hvis du skal tørre dit hår, skal du tilføje en diffusor på din føntørrer for at hjælpe med at begrænse mængden af direkte varme og kraftig luft, der rammer dine tråde. Ved at bruge en diffuser kan du forhindre dit hår i at blive smidt for meget, mens du tørrer, hvilket igen skaber mindre friktion og dermed mindre krus.

Fejl #5: Brug ikke en leave-in balsam

Det er ikke nok bare at pleje dit hår i brusebadet. Tekstureret hår har brug for langvarig fugt og beskyttelse, hvorfor det stærkt anbefales, at du investerer i en let leave-in balsam som vores tilpasselige leave-in behandling. Udover at give dit hår en stor dosis langvarig fugt og næring, danner det også en beskyttende barriere omkring dine tråde for at hjælpe med at blokere de ting, der kan skade dine krøller, som krus, brud og UV-skader. Plus, som med alle vores produkter, vil du være i stand til at vælge hårmålene med din unikke formel, hvilket betyder, at du kan tilføje ting som anti-frizz, glans og curl definition til din leave-in behandling for at hjælpe med at give dit hår et ekstra boost af deres fordele hele dagen lang.

Fejl #6: Brug af en børste til at afvige

Hvis du kun tager en smule væk fra dette indlæg, så lad det være dette: børst aldrig eller afvri dit hår efter brusebad. Brug af en fin tandkam på struktureret hår er den nemmeste måde at forstyrre dit krøllemønster på, hvilket får dine tråde til at blive til et kæmpe, uregerligt rod. Prøv i stedet forsigtigt at kæmme og frigøre dine krøller i brusebadet, mens du plejer dit hår. Brug en kam med bred tand til at balsamere gennem hårets længde, og sørg for at arbejde dig fra enderne til rødderne, indtil dine krøller er knudefri. Når dit hår er fuldstændigt skyllet, bør du afstå fra at kæmme eller frigøre dit hår (selv med fingrene), da dette kun vil bryde dine krøller fra hinanden og skabe mere unødvendig frustration.

Fejl #7: Brug af produkter med sulfater

Selvom vi altid gør det til et punkt at holde os væk fra produkter, der indeholder sulfater (de rensemidler, der er ansvarlige for de rige skum i shampoo), er det især vigtigt at gøre det, når du har at gøre med krøllet hår. Sulfater fjerner og dehydrerer dine tråde, hvilket får dem til at blive sprøde og krusede. Når det kommer til struktureret hår, vil du lede efter fugtbaserede produkter, der forsigtigt nærer dine tråde uden at fjerne dem fra deres naturlige olier, og det er her vores tilpassede formler spiller ind. Ud over at være 100% sulfatfri giver de dig også mulighed for at tilføje op til fem krølle-godkendte hårmål til din formel, herunder anti-frizz, dyb tilstand og krølle definition, så dine krøller kan forblive glatte og hoppende hele året rundt.

Fejl #8: Beskytter ikke dit hår, mens du sover

Det kan virke lidt vedligeholdende, men at beskytte dit hår, mens du sover, er faktisk et afgørende skridt i plejen af dit teksturerede hår. Uanset hvor dyre dine plader kan være, er deres bomuldsstof stadig alt for hårdt for dine sarte tråde. Bomuld opsuger også dit hårs naturlige olier, mens du sover, og nedbryder dine tråde af deres fugtighed. For at bekæmpe dette kan du prøve at pakke dit hår ind i et silketørklæde eller sove på et sildepudebetræk, hvilket hjælper med at bevare dit krøllemønster og reducerer mængden af friktion, de udsættes for hele natten. Kom morgen, dine krøller vil være glatte, skinnende og fulde af liv!