Fire pandemiske helte fortæller, hvordan de opretholder deres balance mellem arbejde og liv og holder sig sunde

Fire pandemiske helte fortæller, hvordan de opretholder deres balance mellem arbejde og liv og holder sig sunde

I dag fokuserer hele verden kun på COVID-19-pandemien. Virussen er det fælles emne nu for hver diskussion, enten officiel eller ikke-officiel. Men de fleste af disse samtaler handler om COVID-19-patienter og de potentielle lægemidler. Og næsten ingen taler om de følelsesmæssige og fysiske udfordringer, som læger på COVID-19-pligt gennemgår, eller for den sags skyld, deres helbred. I dag fejrer Indien National Doctors ‘Day for at anerkende lægernes tjenester og deres enorme bidrag til medicinsk udvikling. Dagen observeres også for at hylde den legendariske læge Dr. Bidhan Chandra Roy (Dr. B C Roy), som også var den anden chefminister i Vestbengalen. Da vi takker læger for at give os uselvisk service og sundhedspleje i dag, lad os også spørge dem om deres helbred, og hvordan håndterer de arbejdet og familielivet midt i pandemien.

Vi har talt med fire læger, en kardiolog, en lungelæge, en diabetolog og en praktiserende læge for at få en grov ide om, hvad læger gør for at opretholde deres balance mellem arbejde og liv og holde sig stærk og sund midt i pandemien. Her er hvad de fire læger siger:

 

Dr. TS Kler en kardiolog

Dr. TS Kler er formand for PSRI Heart Institute i Delhi og modtager af den prestigefyldte Padma Bhushan Award. Inden dette har Dr. Kler fungeret som chef for hjertevidenskabelige afdelinger på Fortis Flt Lt Rajan Dhall Hospital i Vasant Kunj. Lad os høre fra ham om ting, han gør for at forblive sund og de udfordringer, han står over for midt i pandemien.

Ting du gør for at opretholde balance mellem arbejdsliv og privatliv: Hvad angår opretholdelse af balance mellem arbejdsliv og privatliv, er min formel enkel, har en positiv indstilling til livet, og så bliver alt lettere. Jeg tager ikke unødvendige bekymringer, at bekymre mig for meget er en patologisk reaktion. Hvis du bliver ved med at bekymre dig om ting, falder din præstation, dine beslutningsevner bliver dårlige. På den anden side, når dit sind er frit for bekymringer, tænker du rationelt i enhver given situation, der kan hjælpe dig med at håndtere ethvert problem i livet. Lignende er min holdning til COVID-19, hvilket er en stor udfordring for alle. Ja, chancerne for at blive udsat for virussen er meget større for læger og sundhedspersonale i forhold til andre, men du skal tage den udfordring. Jeg har været på hospitalet i hele lockdown -perioden uden at tage en enkelt dags orlov. Jeg er en kardiolog, og der er altid patienter, der har brug for akut pleje, og de kan ikke stå alene. Der er altid nødstilfælde. Vi tilbyder også telemedicinske muligheder for dem, der ikke har brug for hospitalsindlæggelse. I min familie er der kun fire os – min kone og vores to sønner. Min kone er også læge, og hun spiller også en enorm rolle i bekæmpelsen af ​​COVID-19-pandemien. Min ældste søn er ingeniør, og min yngre søn er også læge, og han er blevet udsendt på COVID -afdelingen. Da der er tre læger i familien, er aftendiskussionen mest om COVID i dag. Og vi forstår alle kravene i vores job som læge og vores ansvar over for samfundet. Faktisk bliver jeg ved med at sige til mine kolleger, at vi slet ikke har nogen undskyldninger for at være bange for COVID eller ikke gå på hospitalet og se patienter. Hvis vores patienter har brug for os, skal vi gå og se dem.

Ting du gør for at holde dit hjerte sundt: Jeg går mindst 10 km om dagen. Jeg bruger en app kaldet sundhedsapplikation, der registrerer, hvor meget jeg har gået dagligt, hver måned og hvert år. Så baseret på figuren vist i denne app gik jeg sidste år 3842 km, hvilket er mere end afstanden fra Srinagar til Kanyakumari. Du kan træne når som helst, hvilket er bekvemt for dig, men jeg foretrækker morgentiden. Jeg står op kl. 5 om morgenen og kl. 5:45 er jeg ude i parken. Motion er en passion for mig, det er min afhængighed. Jeg laver også yoga regelmæssigt. Vi arrangerer et almindeligt yogaprogram i mit hjem tre dage om ugen. Når det kommer til kost, spiser jeg en masse grønne grøntsager og frugter. Jeg er ikke-vegetar, men jeg holder ikke-vegetabilsk forbrug meget lavt. Hverken jeg ryger eller jeg tillader, at nogen i familien ryger i mit hjem. Resten, vær glad, bliv positiv og hjælp andre, dette kan også gøre en stor forskel for dit helbred. At hjælpe andre er faktisk godt for dit generelle helbred. Din gavmildhed vil ikke kun medføre en ændring i andres liv, men jeg tror, ​​at den producerer et specielt hormon i din krop, som giver dig en masse tilfredshed, forbedrer dit mentale velbefindende og gør dig stærk i livet.

Dr. Anoop Misra en diabetolog

Dr. Anoop Misra er formand for Fortis-C-DOC Center of Excellence for Diabetes, Metabolic Diseases and Endocrinology. Han er også formand for National Diabetes, Obesity and Cholesterol Foundation (N-DOC) og næstformand for Diabetes Foundation (Indien) (DFI)

Ting, du gør for at opretholde din balance mellem arbejde og liv: Jeg opretholder en streng disciplin for at opdele tid til arbejde og derefter privatliv og dyrke regelmæssig motion for at muliggøre forstærkning af klar tænkning og generere ideer. En anden ting, jeg gør for at holde balancen mellem mit arbejde og familieliv, er at planlægge min dag fremover. Meget af min dags planlægning foregår, mens jeg lytter til musik eller træner udendørs. Jeg forsøger også altid at tænke på måder at øge arbejdsstyrkens effektivitet for at opnå daglige mål på kortere tid og spare tid til hjemmet. Alle burde have lidt ‘mig tid’ til at slappe af, det giver dit sind og din krop mulighed for at reparere. For mig er afslapningstiden om aftenen hellig; Jeg undgår telefonopkald i løbet af denne tid.

Ting du gør for at holde dit blodsukker under kontrol: Der er enkle ting, som jeg holder sukker og blodtryk under kontrol, og holder mit hjerte tikkende regelmæssigt. Kort sagt for at holde mig i form. Der er ingen magisk mantra i at følge disse regler. Og jeg vil gerne have, at alle mennesker følger det samme for at undgå diabetes, hypertension eller hjertesygdomme; og dem, der er patienter, for at styre forholdene effektivt.

Aerob træning er et must for alle. Jeg laver mindst 300-350 minutters aerob træning om ugen. Intet kommer mellem mig og min træning.
Selv når jeg er på hospitalet, forsøger jeg altid at være fysisk aktiv ved at gå, når jeg får tid.
Når det kommer til kost, er det vigtigt at have mere protein, grøntsager, frugter og salater. Jeg prøver at bevare denne balance det meste af tiden.
Opretholdelse af disciplin i spisning og søvn er også meget vigtigt for at forblive sund.
Desuden foretager jeg regelmæssige helbredstjek mindst to gange om året. Alle disse arbejder sammen for at kontrollere min krops biokemi og rytmer.

Dr. Nikhil Modi – en lungelæge

Dr. Nikhil Modi er en kendt lungelæge med erfaring i mere end 13 år. I øjeblikket arbejder han som konsulent i afdeling for respiratorisk, kritisk pleje og søvnmedicin på Indraprastha Apollo Hospital, New Delhi.

Ting, du gør for at opretholde din balance mellem arbejde og liv: Først og fremmest kommer arbejdet først i enhver situation, og derfor sørger jeg for, at jeg er tilgængelig, når mine patienter har brug for mig. På samme tid er din familie også vigtig, og derfor forsøger jeg at bruge så meget kvalitetstid som muligt sammen med dem, når jeg ikke har en nødsituation. Disse tidspunkter med din familie fungerer også som en stressbuster. Derfor er det vigtigt at give lige så stor betydning til arbejde og liv. Men i denne situation har vores patienter brug for mig mere end min familie, og jeg er engageret i mit arbejde.

Ting du skal holde dine lunger sunde: Når det kommer til at holde mig i form og mine lunger sunde, starter det tidligt om morgenen med øvelser som yoga eller gåture, efterfulgt af en sund og tung morgenmad. Da læger har ret travlt i disse dage, får jeg ikke meget tid til træning, men når jeg får tid, laver jeg en form for motion. Når du skal et sted, hvor du skal se patienter, der er inficeret med COVID-19, skal du også være stærk indefra. Hyppige små måltider hjælper også med at give de næringsstoffer, din krop har brug for for at holde immunsystemet stærkt. Det vigtigste for at holde lungerne sunde er at holde sig væk fra rygning og forurening. Hvis du kan dyrke yoga og dyb vejrtrækning i mindst 10 minutter dagligt, er det det bedste, du kan gøre ved dine lunger.

Dr. Pulin Kumar Gupta, en praktiserende læge

Dr. Pulin Kumar Gupta er i øjeblikket tilknyttet som professor (medicin), Ram Manohar Lohia Hospital, Delhi.

Ting du gør for at opretholde din balance mellem arbejdsliv og privatliv: I disse dage på grund af COVID-19-pandemien er der ingen fast timing for vores arbejde. Jeg tager afsted til hospitalet klokken 8, men så ved du ikke, hvornår vores arbejde ender. Hvis jeg er i stand til at komme hjem tidligt som 7 om aftenen, bruger jeg altid lidt tid med mine børn, spiser middag med dem eller spiller et indendørs spil. Sådan prøver jeg at opretholde min balance mellem arbejde og liv. Da jeg er på vagt i COVID-19 i disse dage, tager jeg også alle de nødvendige forholdsregler som at holde skoene udenfor, skifte tøj umiddelbart efter at jeg kom hjem og tage et bad. Af hensyn til min familie opholder jeg mig i et separat værelse og undgår at gøre bestemte ting, som jeg plejede at gøre før pandemien som at kysse mine børn.

Ting, du skal holde dig sund: En sund kost er et must for at forblive sund, og det er vigtigere nu. Min kost indeholder masser af protein, som kogte æg, paneer og sojabønner. Jeg spiser også 30 g mandel og masser af frugt. Der er meget lidt fedt i min kost. Jeg drikker gurkemejemælk to gange dagligt om morgenen og om natten for at øge min immunitet. Jeg sørger også for, at jeg drikker masser af vand og begrænser alkoholindtag. Om aftenen går jeg på mit løbebånd i cirka 45 minutter dagligt. På hospitalet spiller jeg ved frokosttid bordtennis med mine kolleger. Sådan prøver jeg mit bedste for at holde mig sund under denne pandemi.