Gode vaner, der kan hjælpe dig med at forblive sund

Gode vaner, der kan hjælpe dig med at forblive sund

En vane er defineret i Merriam-Webster-ordbogen som en “sædvanlig måde at opføre sig på: noget som en person ofte gør på en regelmæssig og gentagen måde.” Nøgleordet i denne definition er “gentaget”.

Uanset hvilke aktiviteter du laver for at opretholde dit helbred, er det kun gennem gentagelse, at du vil nå dine mål. At løbe et halvmarathon en gang om året vil i bedste fald give dig et boost af endorfiner eller i værste fald en skade. På den anden side vil 30 minutters gang eller jogging flere gange om ugen året rundt gøre mirakler for din livskvalitet og sundhed.

Her er 20 sunde daglige vaner, der kan hjælpe dig med at forbedre dit fysiske og psykiske velbefindende. Ideelt set skal du vælge en og derefter vente, indtil den er fuldt integreret i din daglige rutine, før du vælger en anden!

BEVÆGER SIG

 Walking
Når du kan. For at gå til købmanden eller kontoret, få lidt frisk luft i din frokostpause eller til sightseeing, mens du er i en ny by. Gå. Det mindste antal trin, du bør tage hver dag, er 10.000. Det kan virke som meget, men hvert minut tæller og får dig tættere på dit mål. Tænk på det som et spil!

 Stå op regelmæssigt
I Nordamerika er langvarig inaktivitet et problem, der er lige så udbredt som en generel mangel på motion. At blive siddende i timevis ad gangen kompromitterer kroppens evne til at indtage fedt og sukker, hvilket kan føre til flere sundhedsproblemer. Heldigvis er der en enkel løsning: stå op så ofte som muligt. Gå til din kollegas kontor, stå op, når du er i telefon, eller brug trappen. Enhver grund er god til at blive aktiv hver dag!

Leg udenfor
At få lidt frisk luft hver dag er en af ​​de letteste og mest behagelige måder at forbedre dit helbred på. Nylige undersøgelser har endda vist de betydelige sundhedsmæssige fordele ved naturligt dagslys.  Endvidere er tid udenfor en god måde at håndtere din stress på.

Ret din kropsholdning op
Du bør indstille regelmæssige påmindelser (alarmer eller noter) for at rette din kropsholdning! Bring din nakke og hofter i en neutral position, træk derefter skulderbladene tilbage og stik brystet ud. En god kropsholdning hjælper hver muskel med at fungere optimalt og reducerer trykket på dine led. På sigt reducerer du din risiko for at få ondt i ryggen, og på kort sigt vil du føle dig mere selvsikker, energisk og du kan trække vejret bedre.

Brug dine muskler
Uanset om man skal modvirke muskeltab i forbindelse med aldring, for at forhindre osteoporose  eller ondt i ryggen eller blot gøre enhver aktivitet lettere, er det i din bedste interesse at bruge dine muskler så ofte som muligt. Tag trapperne, tag en vandretur, lav nogle push ups, tilmeld dig en yogaklasse. Dette er kun få måder at træne dine muskler på hver dag.

Stræk
Du behøver ikke at strække i en time, du kan simpelthen forbedre din fleksibilitet ved at bevæge din krop på forskellige måder et par minutter hver dag. Ved at tilføje et par strækninger til din daglige rutine øger du din ledfleksibilitet, hvilket reducerer din risiko for skader. Desuden får du et øjeblikkeligt boost af energi på grund af tilstrømningen af ​​iltet blod sendt til dine muskler og hjerne.

Flyt med dine venner
Dette er en to-i-en: det er sjovt og motiverende! Faktisk er det at motivere andre en af ​​de letteste måder at holde dig selv motiveret på. Og ved at træne med dine venner forbinder du at være aktiv med sjov, og du vil gerne gøre det regelmæssigt!

 

MAD

Spis i godt selskab
Sæt dine skærme til side, og brug lidt tid på at forbinde med rigtige mennesker. En samtale er ikke kun en god måde at forstærke dine sociale bånd på, den får dig til at spise langsommere. Du sætter din gaffel ned, når du føler dig mæt, men ikke for fuld.

Fyld halvdelen af ​​din tallerken med frugt og grøntsager
Mange af os kender dette tip, men de færreste af os følger det. Når du planlægger din menu, skal du tilføje masser af salater, gryderetter, supper, rå grøntsager, gratiner, puréer, sauter, frisk frugt, smoothies og kompotter. Frugt og grønt er fyldt med næringsstoffer, kaloriefattige og overkommelige. De ideelle ingredienser til en sund kost!

Vær opmærksom på, når du føler dig sulten og mæt
Hvor meget skal du spise hver dag? Svaret på dette spørgsmål kan variere meget og afhænger af din vægt, køn, alder og fysiske aktivitetsniveau. Når det er sagt, er en god måde at sikre, at du spiser nok, at være opmærksom på dine sultsignaler. Når din mave knurrer, skal du spise. Når du føler dig mæt, skal du stoppe. Selvom din tallerken ikke er tom. Selvom nogen tilbyder dig anden hjælp.

Tilføj variation til din kost
Ved at tilføje variation til din menu sikrer du, at du får en række unikke fordele fra et bredt udvalg af ingredienser. For eksempel, i stedet for din almindelige morgenskål, kan du prøve en havregryn over natten eller tilføje grøntsager i forskellige farver til din indkøbskurv.

Morgenmad> frokost> middag
Fordi du skal fokusere og forblive energisk i løbet af dagen, bør du spise en mættende morgenmad, en mellemstor frokost og en let middag. Du går i seng og føler dig mere komfortabel, og du vågner og føler dig grim. Hvilket er det, du skal bruge forfra!

Drik vand
Vand er afgørende for at blive hydreret og undgå hovedpine, træthed og problemer med at fokusere. Hav en genanvendelig vandflaske ved hånden, og placer den altid i synet for at minde dig om at drikke regelmæssigt. Te, urtete og usødet kaffe er også gode muligheder.

Pak din frokost
At forberede din egen frokost og snacks til kontoret, skolen eller rejser er en god måde at spise på farten. Du sparer ikke kun penge, du undgår overskydende natrium, sukker, fedt og kemiske konserveringsmidler i måltider på fastfood -restauranter.

Tag dig tid til at lave mad
Med madlavning mener vi, at vi skal bruge lidt tid i løbet af ugen til at tilberede et par enkle, velsmagende retter, der sparer tid på travle dage. Det tager kun to timer at tilberede 12 boller, skive en melon og grøntsager, marinere tofu og tilberede quinoa.

TRIVSEL

Koble fra
At lægge din smartphone væk kan virke som en enorm udfordring. Men at være forbundet døgnet rundt kan have negative bivirkninger på din hukommelse, kreativitet og produktivitet. Afbryd mindst en time hver dag, og giv din hjerne en velfortjent pause!

Træk vejret
Tag dig tid til at trække vejret dybt. Med alt hvad der foregår omkring dig, tager du måske kun korte, overfladiske vejrtrækninger. At bruge nogle få øjeblikke på at trække vejret dybt kan berolige dit sind og give fysiske fordele, såsom at sænke dit blodtryk og din puls. Det kan også hjælpe dig med at håndtere din stress.

Nyd en mikroferie
Hver dag? Hvis du kan! Det tager kun en halv time. En mikroferie betyder ganske enkelt et øjeblik i din dag, hvor du kan hvile og slappe af. Læn dig tilbage og stirre ud i det fjerne. Lad din hjerne vandre. Du vil blive overrasket over, hvor gavnligt dette kan være for din kreativitet og energiniveau!

Søvn
Søvn, ligesom motion og en sund kost, er en af ​​søjlerne for et godt helbred. At få nok søvn (mellem 7 og 8 timer hver nat) regelmæssigt vil have en positiv effekt på dit humør, hukommelse, lang levetid samt din kognitive og fysiske præstation.

Smil
Dette er en let vane at vedtage og vil i høj grad påvirke dit humør. Ved blot at hæve mundvigene produceres endorfiner, hvilket giver øjeblikkelig lykke!

Afslutningsvis er en af ​​fordelene ved at vedtage sunde livsstilsvaner, at det er muligt at bevare dem for evigt. Dette er ikke altid muligt med ekstreme løsninger, der ofte bliver til en fad. Ved at fokusere på sunde livsstilsvaner sikrer du, at din succes er langvarig!