Hvad du kan gøre for at opretholde dit helbred

Hvad du kan gøre for at opretholde dit helbred

Mange faktorer spiller en rolle for at holde sig sund. Til gengæld kan et godt helbred reducere din risiko for at udvikle visse tilstande. Disse omfatter hjertesygdomme, slagtilfælde, nogle kræftformer og skader. Lær, hvad du kan gøre for at opretholde dit og din families sundhed.

Vejen til forbedret sundhed

Spis sundt.
Hvad du spiser er tæt forbundet med dit helbred. Balanceret ernæring har mange fordele. Ved at træffe sundere madvalg kan du forhindre eller behandle nogle tilstande. Disse omfatter hjertesygdomme, slagtilfælde og diabetes. En sund kost kan også hjælpe dig med at tabe dig og sænke dit kolesterol.

Få regelmæssig motion.
Motion kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme, slagtilfælde, diabetes og tyktarmskræft. Det kan hjælpe med at behandle depression, osteoporose og forhøjet blodtryk. Mennesker, der dyrker motion, kommer også sjældnere til skade. Rutinemæssig træning kan få dig til at føle dig bedre og holde din vægt under kontrol. Prøv at være aktiv i 30 til 60 minutter cirka 5 gange om ugen. Husk, at enhver mængde motion er bedre end ingen.

Tab dig, hvis du er overvægtig.
Mange amerikanere er overvægtige. At bære for meget vægt øger din risiko for flere sundhedsmæssige forhold. Disse omfatter:

højt blodtryk
højt kolesteroltal
type 2 -diabetes
hjerte sygdom
slag
nogle kræftformer
galdeblære sygdom
Overvægt kan også føre til vægtrelaterede skader. Et almindeligt problem er gigt i de vægtbærende led, såsom din rygsøjle, hofter eller knæ. Der er flere ting, du kan prøve at hjælpe dig med at tabe og holde det fra.

Beskyt din hud.
Solens eksponering er forbundet med hudkræft. Dette er den mest almindelige kræftform i USA. Det er bedst at begrænse din tid i solen. Sørg for at bære beskyttelsesbeklædning og hatte, når du er udenfor. Brug solcreme året rundt på udsat hud, som dit ansigt og dine hænder. Det beskytter din hud og hjælper med at forhindre hudkræft. Vælg en bredspektret solcreme, der blokerer både UVA- og UVB-stråler. Det skal mindst være en SPF 15. Må ikke solbade eller bruge garvestandere.

Øv sikkert sex.
Sikker sex er godt for dit følelsesmæssige og fysiske helbred. Den sikreste form for sex er mellem 2 personer, der kun har sex med hinanden. Brug beskyttelse til at forhindre seksuelt overførte sygdomme (STD’er). Kondomer er den mest effektive form for forebyggelse. Tal med din læge, hvis du skal testes for kønssygdomme.

Ryg ikke eller brug tobak.
Rygning og tobaksbrug er skadelige vaner. De kan forårsage hjertesygdomme og mund-, hals- eller lungekræft. De er også ledende faktorer for emfysem og kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL). Jo før du stopper, jo bedre.

Begræns, hvor meget alkohol du drikker.
Mænd må ikke have mere end 2 drinks om dagen. Kvinder må ikke have mere end 1 drink om dagen. En drink er lig med 12 ounce øl, 5 ounce vin eller 1,5 ounce spiritus. For meget alkohol kan skade din lever. Det kan forårsage nogle kræftformer, såsom kræft i hals, lever eller bugspytkirtel. Alkoholmisbrug bidrager også til dødsfald som følge af bilvrag, mord og selvmord.

Ting at overveje

Ud over de faktorer, der er anført ovenfor, bør du afsætte tid til hele kroppens sundhed. Besøg dine læger for regelmæssige undersøgelser. Dette omfatter din primære læge samt din tandlæge og øjenlæge. Lad dine sundhedsmæssige fordele og forebyggende behandlinger fungere for dig. Sørg for at vide, hvad din sundhedsforsikringsplan indebærer. Forebyggende pleje kan opdage sygdom eller forhindre sygdom, før de starter. Dette omfatter visse lægebesøg og screeninger.

Du skal have tid til brystsundhed. Brystkræft er en førende dødsårsag for kvinder. Mænd kan også få brystkræft. Tal med din læge om, hvornår du skal begynde at få mammografi. Det kan være nødvendigt at starte screening tidligt, hvis du har risikofaktorer, såsom familiehistorie. En måde at opdage brystkræft på er at foretage en månedlig selvundersøgelse.

Kvinder bør også få rutinemæssige papsmøre. Kvinder i alderen 21 til 65 år bør testes hvert 3. år. Dette kan variere, hvis du har visse tilstande eller har fået fjernet din livmoderhals.

Spørg din læge om andre kræftundersøgelser. Voksne bør blive screenet for tyktarmskræft fra 50 år. Din læge vil måske undersøge andre former for kræft. Dette afhænger af dine risikofaktorer og familiehistorie.

Gem en liste over aktuelle lægemidler, du tager. Du bør også holde dig opdateret om skud, herunder at få et årligt influenzaskud. Voksne har brug for en Td -booster hvert 10. år. Din læge kan erstatte det med Tdap. Dette beskytter også mod kighoste (kighoste). Kvinder, der er gravide, har brug for Tdap -vaccinen. Folk, der er i tæt kontakt med babyer, bør også få det.

Spørgsmål til din læge
Hvor mange kalorier skal jeg spise, og hvor ofte skal jeg træne for at opretholde min nuværende vægt?
Skal jeg have en årlig fysisk eksamen?
Hvilke former for forebyggende behandling dækker min forsikring?
Hvornår skal jeg begynde at blive screenet for visse kræftformer og tilstande?
Hvilket sundt valg er det vigtigste for mig?