Hvorfor er det vigtigt at opretholde en sund krop?

Hvorfor er det vigtigt at opretholde en sund krop?

Betydningen af at opretholde et godt helbred kan ikke understreges nok. En sund krop sætter scenen for dit daglige velbefindende og bestemmer, hvor godt du bliver ældre. Det giver dig også mulighed for at leve et aktivt og mere fuldt liv, hvilket betyder, at du får en bedre livskvalitet, når du bliver ældre.

En sund krop kræver en blanding af en afbalanceret kost, regelmæssig motion, kvalitetssøvn, mindfulness og naturligvis en sund livsstil.

Tip
Vedligeholdelse af en sund krop er den bedste måde at få et aktivt og fuldt liv. Det er det vigtigste, du kan gøre for at forblive sund, når du bliver ældre.

Betydningen af ​​en sund livsstil

Når du er ung, er det let at tage din krop og dit helbred for givet. Men som du bliver ældre, bliver vigtigheden af ​​at bevare et godt helbred mere tydelig. Når du holder din krop i gang, nyder du større energi og færre smerter.

For at forstå vigtigheden af ​​at opretholde et godt helbred er det nyttigt at sætte pris på de forskellige ting, der bidrager til en sund livsstil. Disse omfatter ernæring, fysisk aktivitet, søvn og stresshåndtering. Når disse dele af din livsstil er ude af balance, betaler dit helbred ofte prisen.

En sund kost, der indeholder tilstrækkelige vitaminer, mineraler, kostfibre, protein, kulhydrater og sunde fedtstoffer gør, at din krop fungerer godt. Regelmæssig træning styrker dine knogler, muskler, lunger og kardiovaskulære system.

Syv til otte timers kvalitetssøvn hver nat giver din krop mulighed for at reparere celler og udføre andre vedligeholdelsesaktiviteter. Stresshåndtering er en anden vigtig del af vigtigheden af ​​en sund livsstil.

Ifølge National Institutes of Health lægger stress en belastning på din krop og øger din risiko for hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, diabetes og psykiske lidelser.

Når du er kronisk stresset, er du også mere tilbøjelig til at deltage i usund livsstilsadfærd, såsom at drikke alkohol, ryge eller spise en usund kost.

Færre sygedage

Når du arbejder på at opretholde en sund krop, kan du bruge mere tid på at gøre de ting, du elsker, og mindre tid i sengen, når du føler dig under vejret. En sund kost understøtter dit immunsystem, så det er lettere at bekæmpe forkølelse, influenza eller andre infektioner. Kvalitetssøvn har også en positiv indvirkning på dit helbred.

En undersøgelse fra maj 2017 offentliggjort i Nature and Science of Sleep viste, at forstyrret søvn øger risikoen for forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal, hjerte-kar-sygdomme, vægtrelaterede problemer, metabolisk syndrom, diabetes og tyktarmskræft. Derudover har mænd med søvnforstyrrelser øget risiko for dødsfald af alle årsager.

En sundere vægt

At spise en sund kost og få nok søvn betyder, at du har mere energi til at være fysisk aktiv, hvilket hjælper dig med at opretholde din vægt.

Centers for Disease Control and Prevention anbefaler, at alle voksne får mindst 150 minutter hver uge med aerob træning med moderat intensitet plus to dages styrketræning for at opretholde et godt helbred og en sundhedsvægt.

De understreger også, at fysisk aktivitet også får dig til at føle dig bedre, sove bedre og fungere bedre. Når det kommer til vigtigheden af en sund livsstil, er regelmæssig motion en af de bedste ting, du kan gøre for dig selv.

Forbedret mental sundhed

Vedligeholdelse af en sund krop og en sund livsstil kan også holde dig gladere og mere afbalanceret mentalt.

Hvis du kæmper med depression, angst eller psykisk sygdom, eller du bare vil holde din hjerne sund, når du bliver ældre, anbefaler National Alliance on Mental Illness kost, motion, regelmæssig søvn og en sund livsstil som den bedste strategi til at forbedre din mentalt helbred.