5 fordele ved sport til børn

5 fordele ved sport til børn

Der er flere fordele ved at dyrke sport for børn, såsom at have et sundere liv, få mere akademisk integritet, forbedre medicinsk kondition osv.

At give børn tilladelse til at deltage i udendørs fritidsaktiviteter, f.eks. Sport, hjælper dem med at udforske og udvikle færdigheder, der anses for gavnlige i hele deres liv. Ved at deltage i sport udsættes børn for forskellige mentale, sociale, følelsesmæssige, fysiske og uddannelsesmæssige fordele. Nogle af disse fordele er:

Udvikling af selvværd

Flere undersøgelser har antydet, at deltagelse i en sport kan hjælpe med at udvikle dit barns selvværd og selvtillid. Gestus såsom en high-five fra en holdkammerat, et skulderklap eller et håndtryk, når en kamp er slut, hjælper med at opbygge tillid. Også rosende ord eller opmuntring fra træneren eller spillerne hjælper med at opbygge selvværd. Dette hjælper dem også med at lære at stole på deres egne evner og presse sig selv i deres stræben. En ting der dog skal huskes er, at deres selvværd ikke skal skelnes ud fra at vinde eller tabe. Konstruktiv kritik bør være en vigtig del i at hjælpe børn med at lære at acceptere deres svagheder og arbejde med dem for at forbedre sig selv. For at gøre dette kan du opmuntre dit barn til at dyrke sport og altid spørge dem, om de nød det eller ej, frem for om de vandt eller tabte.

 

Sociale færdigheder

At dyrke en sport hjælper børn med at udvikle sociale færdigheder, som vil gavne dem, selv når de bliver ældre. At dyrke sport lærer dem om teamwork og samarbejde med andre. De lærer at interagere med mennesker fra forskellige aldre. Deltagelse i et sportshold hjælper også med at give børn en følelse af tilhørsforhold og giver dem mulighed for at få venner. Med flere venskabskredse ville det hjælpe med at forbedre deres kommunikationsevner, hvilket vil hjælpe dem i deres fremtidige karriere og relationer.

 

Accepter nederlag til tider

I de fleste ting, du gør i livet, vil der være en vinder og en taber. Gennem sport kan dit barn lære sportslighed. De kan lære at acceptere og håndtere tab frem for at føle sig helt besejret. Du kan ikke vinde dem alle, og gennem sport kan dit barn forstå, at det nogle gange er i orden, hvis du taber. Den vigtige del er at komme tilbage og prøve igen.

Der er ingen skade i at være konkurrencedygtig, men hvis du taber, skal du vise godt sportslighed og acceptere nederlag. Ingen kan lide at være omkring en øm taber, der ikke respekterer reglerne, og det bringer os til det næste punkt.

 

Bevar disciplinen

Enhver sport kræver, at atleterne opretholder disciplin. Denne disciplin kan være mental, fysisk eller taktisk. For at blive bedre inden for enhver sport kræver du disciplin. Uden selvbeherskelse ville det være svært at lykkes i enhver sport. Disciplin hjælper spilleren med at nå deres mål og når også deres fulde potentiale.

I sport skal dit barn følge et sæt regler, tage ordrer og acceptere beslutninger truffet. God disciplin værdsættes i sport, da der er straffe for dårlig disciplin. Ved at lytte til træneren og kammeraterne ville dit barn lære en vigtig livsfærdighed, som ville hjælpe ham gennem hele deres karriere og liv.

 

Der er intet jeg i Team

Teamarbejde er en nødvendig færdighed for at lære fra en tidlig alder. Et team kan ikke lykkes, medmindre de arbejder sammen. Sport giver børn den vigtige lektion i at lære at arbejde i et team. Alle skal gå sammen for at nå målet. Ved at arbejde sammen lærer de hinandens styrker og svagheder og bliver bedre i stand til at beslutte og strategisere den bedste plan for teamet. Dette vil uden tvivl også hjælpe dem i deres fremtidige liv og karriere.

 

Der er forskellige fordele ved sport for dit barn. Denne liste er ikke udtømmende. Der er flere andre fordele såsom sundere livsstil, mere akademisk integritet, medicinsk egnethed osv. Alle disse fordele viser bare, hvor meget et barn også kan lære uden for klasseværelset. For at få dit barn til at dyrke en sport skal du dog muligvis opmuntre dem. Du kan hjælpe dit barn med at blive aktivt inden for sport på flere måder:

Du kan selv være fysisk aktiv i sport. Dette ville hjælpe dem, da du går foran med et godt eksempel.
Støt dit barns indsats i sport. Prøv at være der for hver kamp, dit barn spiller, til opmuntring.
Prøv at begrænse den tid, der bruges på stillesiddende aktiviteter, såsom at se fjernsyn eller spille computerspil.
Spil en sport sammen med dit barn.

Atletik giver mange fordele i livet. Lad os for det første bare se på de fysiologiske aspekter. Det er blevet påvist, at en konsekvent professionel atlet synes at have et sundere liv. Det vil sige, at hvis folk dagligt dyrker sportsaktiviteter, vil dit medicinske problem blive bedre. Atletik er ifølge læger en sundere måde at undgå hjerte -kar -sygdomme på. Der ser ikke ud til at være nogen personer med hjerteproblemer, der spiller baseball, basketball eller anden sport rutinemæssigt. Det styrker vores fysiologi og renser vores kredsløb. Du kan også tænke på dette som en daglig træning. Det hjælper patienter med at tabe sig ved at sænke deres lipoprotein og lipidniveauer.

Atletik er fantastiske angstdæmpere. Atletik og aktiviteter er virkelig en ressource for fritid i institutioner. Flere konkurrencesport et sted på regionale og globale stadier kræver intensiv træning. Som et resultat har de, der deltager i atletik og aktiviteter, haft mere vitalitet og opdaget mere innovative metoder til at bruge det. Enkeltpersoner deltager i en række forskellige sportsaktiviteter for at forblive sunde, fleksible og stressfrie.

Typisk er fysisk aktivitet gavnligt for ens velbefindende. Hvis du ønsker at udvikle koncentration, er atletik et glimrende sted at starte, fordi hver kamp har sit eget sæt retningslinjer, der skal følges. Vi kan ikke gøre noget, medmindre vi overholder reglerne. Hvis nogen udmærker sig ved en bestemt sport, kan det være muligt for dig at udøve det som et erhverv. Mange individer bliver løbende involveret i atletik, fordi der venter en lovende fremtid på dem. Selvom folk med deres talent og sjove kvaliteter kan leve et anstændigt liv.

Med flere fordele og konsekvenser er det for længst tid for os at erkende betydningen af sportsaktiviteter. Atletik bør gøres obligatorisk i institutioner. Vi må opgive tankegangen om at se sport og spil som at tage en ferie fra vores akademikere. Enten kontrollerede eller ukontrollerede spilkurser skal være åbne for studerende. Det udvikler et spontant ønske om at dyrke sport, hvorimod guidet træning kan hjælpe os med at identificere og pleje den rette evne tidligere.

Så hvorfor vente længere? Få dit barn tilmeldt en sport, som det gerne vil lære. Mens du er i gang, bør du også prøve at lære det!