En guide til at blive en bedre forfatter

En guide til at blive en bedre forfatter

Hvis du altid har drømt om at være den næste Hemingway eller Vonnegut (eller endda Grisham), eller måske hvis du bare vil skrive bedre essays til skolen eller indlæg til din blog … skal du skærpe disse skrivefærdigheder.

At blive den bedste forfatter du kan være, er ikke let, jeg vil ikke lyve for dig.

Det kræver hårdt arbejde. Men det er besværet værd. Og hvis det virker som en uoverstigelig opgave, er der nogle konkrete ting, du kan gøre i dag, som får dig på vej til forbedring.

Personligt har jeg været skønlitterær-, avis-, magasin- og blogforfatter i 17 år nu og skrevet til en række publikationer … og jeg forsøger stadig at forbedre mig. Enhver forfatter kan blive bedre, og ingen forfatter er perfekt. Jeg synes, jeg er vokset enormt som forfatter i løbet af de sidste par årtier, men det har været en smertefuld rejse. Lad mig dele noget af det, jeg har lært.

Uanset hvilket forfatterniveau du er, bør der være et forslag eller tolv her, der vil hjælpe.

1. Læs store forfattere. Det lyder måske indlysende, men det skal siges. Dette er stedet at starte. Hvis du ikke læser god skrift, ved du ikke, hvordan du gør det. Alle starter med at lære af mestrene, ved at efterligne dem, og derefter gennem dem finder du din egen stemme. Læs meget. Så meget som muligt. Vær meget opmærksom på stil og mekanik ud over indhold.

2. Skriv meget. Prøv at skrive hver dag, eller flere gange om dagen, hvis det er muligt. Jo mere du skriver, jo bedre bliver du. At skrive er en færdighed, og som enhver anden færdighed skal du øve den for at blive bedre. Skriv ting til dig selv, skriv til en blog, skriv til andre publikationer. Skriv bare for at skrive, og have det sjovt med at gøre det. Det bliver lettere efter et stykke tid, hvis du træner meget.

3. Skriv ideer ned, hele tiden. Hold en lille notesbog ved hånden (Nabokov båret rundt på indekskort) og skriv ideer til historier eller artikler eller romaner eller karakterer ned. Skriv uddrag af samtalen ned, som du hører. Skriv plot -vendinger og visuelle detaljer og fragmenter af sangtekster eller digte ned, der rører dig. At have disse ideer skrevet ned hjælper, fordi de kan inspirere dig eller faktisk gå direkte ind i dit forfatterskab. Jeg kan godt lide at beholde en liste over indlægsideer til min blog, og jeg tilføjer det løbende.

4. Lav et skrivritual. Find et bestemt tidspunkt på dagen, hvor du kan skrive uden afbrydelser, og gør det til en rutine. For mig fungerer morgener bedst, men andre finder måske frokost eller aftener eller midnatstimer det bedste. Uanset hvad der fungerer for dig, skal du gøre det til en hverdag. Skriv i mindst 30 minutter, men en time er endnu bedre. Hvis du er forfatter på fuld tid, skal du skrive i flere timer om dagen, ligesom jeg gør. Men bare rolig! Det hjælper dig med at blive bedre.

5. Bare skriv. Hvis du har blankt papir eller en tom skærm, der stirrer på dig, kan det være skræmmende. Du kan blive fristet til at tjekke din e -mail eller få en snack. Tænk ikke engang over det, hr. Bare begynd at skrive. Begynd at skrive væk – det er ligegyldigt, hvad du skriver – og få fingrene i gang. Når du kommer i gang, kommer du i gang med tingene, og det bliver lettere. Jeg kan godt lide at starte med at skrive ting som mit navn eller en overskrift eller sådan noget let, og så begynder saften at flyde, og der bare strømmer ting ud af mig. Men nøglen er bare at komme i gang.

6. Fjern distraktioner. Skrivning fungerer ikke godt med multi-tasking eller baggrundsstøj. Det gøres bedst i stilhed eller med lidt blød musik. Skriv dit med en minimal forfatter som WriteRoom eller DarkRoom eller Writer, og gør det i fuld skærm. Sluk for e -mail- eller chatbeskeder, sluk for telefonen og din mobiltelefon, sluk for fjernsynet, og ryd dit skrivebord … du kan putte alt i en skuffe indtil nu, indtil du har tid til at ordne alt senere … men lad være kom i sorteringstilstand nu, fordi det er skrivetid! Fjern distraktioner, så du kan arbejde uden afbrydelser.

7. Planlæg, og skriv derefter. Dette lyder måske selvmodsigende til ovenstående “bare skriv” tip, men det er ikke rigtigt. Jeg synes, det er nyttigt at tænke planlægning eller forudskrivning, før jeg sætter mig ned for at skrive. Jeg vil tænke over det i løbet af mit daglige løb, eller gå lidt rundt for at brainstorme, derefter skrive tingene ned og lave en oversigt, hvis det er nødvendigt. Når jeg derefter er klar, kan jeg sætte mig ned og bare skrue teksten ud. Tænkningen er allerede sket.

8. Eksperiment. Bare fordi du vil efterligne de store forfattere, betyder det ikke, at du skal være præcis som dem. Prøv nye ting. Stjæl bidder fra andre mennesker. Eksperimenter med din stil, din stemme, din mekanik, dine temaer. Prøv nye ord. Opfinde nye ord. Eksperimenter alt. Og se hvad der virker, og smid det der ikke gør.

9. Revider. Hvis du virkelig slår teksten ud og eksperimenterer og bare lader tingene flyde, skal du gå tilbage over den. Ja, det betyder dig. Mange forfattere hader at revidere, fordi det virker som så meget arbejde, når de allerede har skrevet. Men hvis du vil være en god forfatter, skal du lære at revidere. Fordi revision er, hvor god skrivning virkelig er. Det adskiller det middelmådige fra det store. Gå tilbage over alt og kig ikke kun efter grammatik og stavefejl, men efter unødvendige ord og akavede strukturer og forvirrende sætninger. Sigt på klarhed, styrke, friskhed.

10. Vær kortfattet. Dette gøres bedst under revisionsprocessen, men du skal redigere hver sætning og afsnit og fjerne alt andet end det væsentlige. En kort sætning foretrækkes frem for en længere, og et klart ord foretrækkes frem for to på jargonesisk. Kompakt er kraftfuld.

11. Brug kraftfulde sætninger. Sigt efter kortere sætninger med stærke verber. Selvfølgelig bør ikke hver sætning være den samme – du har brug for variation – men prøv at skabe sætninger med oomph. Det kan være lettere at gøre dette i revisionsfasen, da det måske ikke er noget, du tænker på, når du pumper det første udkast ud.

12. Få feedback. Du kan ikke blive bedre i et vakuum. Få nogen til at læse dine ting igennem – gerne en god skribent eller redaktør. Nogen der læser meget, og kan give dig ærlig og intelligent feedback. Og lyt derefter. Prøv virkelig at forstå kritikken og accepter den og brug den til at forbedre. I stedet for at blive såret, skal du takke din redaktør for at hjælpe dig med at blive bedre.

13. Sæt dig selv derude. På et tidspunkt skal du lade andre læse dit forfatterskab. Ikke kun den person, du tillader at læse den, men offentligheden. Du skal udgive din bog eller novelle eller digt eller skrive til en publikation. Hvis du allerede laver en blog, er det godt, men hvis ingen læser den, skal du finde en større blog og prøve at indsende et gæstepost. At offentliggøre dit forfatterskab kan være nervepirrende, men det er en afgørende (hvis smertefuld) del af enhver skribents vækst. Bare gør det.

14. Lær at være samtale. Mange mennesker skriver for stift. Jeg synes, at det er så meget bedre at skrive, som du taler (uden alle umms og uhhs). Folk forholder sig bedre til det. Det er ikke en let opgave i starten, men det er noget at stræbe efter. Og det bringer et andet punkt op – det er bedre at bryde grammatikreglerne for at lyde samtale (som jeg gjorde i den sidste sætning) end at lyde stilt, bare så du kan følge de korrekte regler. Men bryd ikke grammatikreglerne uden god grund – ved, at du gør det, og hvorfor.

15. Start og slut stærkt. De vigtigste dele af din skrivning er begyndelsen og slutningen. Især begyndelsen. Hvis du ikke hooker din læser i begyndelsen, læser de ikke resten af ​​dit forfatterskab. Så når du har skrevet dit første udkast, skal du bruge lidt ekstra tid på at lave en god begyndelse. Få dem interesseret og vil vide mere. Og når du er færdig med det, skal du skrive en god slutning … der får dem til at ønske mere af din skrivning.