Fordele ved løb (mental og fysisk)

Fordele ved løb (mental og fysisk)

 

Mentale fordele ved løb

Løb er fantastisk for dit sind! Find årsagen her:

1.- Løb reducerer stress ved at øge niveauet af serotonin i din hjerne og skabe et mere positivt humør.

2.- Selvværd forbedres, og mål opnås gennem løb.

Løbere indser en større følelse af selvhjulpenhed og præstation

Med andre ord giver løb et individ et helt naturligt, stoffrit, kraftfuldt ego-boost!

3.- Løb bekæmper depression med hjernens frigivelse af beta-endorfiner.

Disse er neurotransmittere fremstillet i hypofysen, der kan reducere smerter, øge immunsystemet og give en større følelse af velvære.
Disse “mirakel” -forbindelser har firs gange så meget smertelindrende effekt som morfin.

4.- Løbere kan nyde en følelse af frihed ved at glemme problemer og mærke vinden i håret.

De kan styre deres egen skæbne, da de alene træffer beslutningen om at løbe så hurtigt og så langt de vil!

5.- Løb skærper fokus og forbedrer mental udholdenhed, ved at give cirkulation et løft og øge blodstrømmen til hjernen!

6.-Sociale kredse kan udvides ved løb ved at deltage i en gruppe eller en klub af andre entusiaster.
7.- Endelig hjælper løb med at forbedre udseendet ved at få blodet til at pumpe, hvilket skaber en sund glød og ved at reducere taljen.

Konklusionen er, at når vi ser bedre ud, føler vi os bedre!

Fysiske fordele ved løb
Udover de psykologiske fordele har løb så mange fysiske fordele, at det er svært at vide, hvor man skal begynde.
8.- Som tidligere nævnt hjælper løb med at holde vægten under kontrol.

Med undtagelse af langrend forbrænder løb flere kalorier end nogen anden fysisk aktivitet!

9.- Kardiovaskulær sundhed forbedres kraftigt ved løb ved at øge din puls og regelmæssigt arbejde med hjertemusklerne.

10.- Løb kan øge HDL-niveauet, hvilket forbedrer det samlede kolesterol i kroppen.

11.- Immunsystemet får et boost ved at løbe med en stigning i hvide blodlegemer.
Disse er jagercellerne i kroppen, som kan bekæmpe de tidlige stadier af sygdomme som diabetes og kræft.

12.- Løb forbedrer også knoglesundheden.

Vægtbærende øvelser øger knogletætheden og forhindrer skader og osteoporose.
– Og endelig forbedrer løb lungekapaciteten og fremmer bedre vejrtrækning, hvilket forbedrer det generelle generelle helbred.

Uanset om du vælger at løbe af sundhedsmæssige årsager, for at få venner eller bare fordi det får dig til at føle dig godt, er faktum, at løb er en god ting!

Med de mange mentale og fysiske fordele ved løb, burde spørgsmålet virkelig være, hvorfor IKKE løber?

 

Hvad er fordelene ved at køre på et løbebånd?
Løb har generelt masser af fysiske, mentale og følelsesmæssige fordele. Derfor er investering i et løbebånd til hjemmet en vidunderlig måde at forblive engageret i løb. En af de største fordele ved løb på løbebåndet er, at det reducerer belastningen på fødder og ben i forhold til de hårde overflader udendørs. Når du kører på beton, kan du ubevidst belaste dine ben og ryg. Løb på en løbebåndsoverflade sikrer, at dine fødder, ben og ryg er beskyttet. En anden fremragende fordel ved at køre på løbebåndet er, at det kan gøres når som helst. Selvom det er regnfuldt, varmt eller koldt udenfor, behøver du ikke gå glip af din løbetur. Blot tyve minutters daglig kørsel på løbebåndsmaskinen derhjemme kan øge dit generelle helbred betydeligt.
Hvad er fordelene ved at løbe for huden?
Når vi stresser på grund af vores daglige skemaer og forpligtelser, eller kroppen har en tendens til at øge produktionen af ​​stresshormonet cortisol. Cortisol er dårligt for kroppen og forårsager sundhedsproblemer, vægtøgning, hårtab samt flere hudsygdomme. Overskydende cortisol i kroppen kan forværre hudsygdomme som eksem, psoriasis, acne og mere. En af de største fordele ved at løbe for huden er reduktionen i cortisolniveauerne i kroppen. Løb hjælper også med at øge blodcirkulationen i hele kroppen og holder din hud porerne sunde og rene. Den overskydende ophobning af toksiner i kroppen frigives i form af sved. Forbedret cirkulation hjælper med at transportere mere iltet blod til musklerne og huden. Tilstedeværelsen af ​​ilt og gode næringsstoffer på huden hjælper den med at forblive sund og får din hud til at lyse. z

Hvad er fordelene ved at løbe om morgenen?
Løb om morgenen er en glimrende måde at holde dine mål i skak. Når du vælger morgentiden som din dedikerede løbetid, sikrer du, at det let passer ind i dit daglige skema. En af de andre hovedfordele ved at løbe om morgenen er udsættelse for sollys. Forskning viser, at en af ​​de vigtigste årsager til psykiske problemer som angst og depression er mangel på D -vitamin i kroppen. En af de bedste måder, hvorpå din krop kan behandle D -vitamin, er ved at udsætte dig selv for sollys tidligt om morgenen. Løb om morgenen vil helt sikkert sikre, at du har masser af sund sollys. Energiløftet ved at løbe blandet med fordelene ved D -vitamin er helt sikkert en glimrende kur mod symptomer på depression og angst.

Tro det eller ej, løb er faktisk en god måde at øge dit generelle sundhedsniveau på. Forskning viser, at løb kan øge dit niveau af godt kolesterol og samtidig hjælpe dig med at øge lungefunktionen og brugen. Derudover kan løb også øge dit immunsystem og reducere din risiko for at udvikle blodpropper.
For kvinder kan løb faktisk hjælpe med at sænke din risiko for brystkræft. Det kan også hjælpe med at reducere risikoen for et slagtilfælde. Mange læger anbefaler i dag at løbe for mennesker, der er i de tidlige stadier af diabetes, forhøjet blodtryk og knogleskørhed, og det har vist sig at hjælpe med at reducere risikoen for et hjerteanfald. Ved at hjælpe arterierne med at bevare deres elasticitet og styrke hjertet, kan dine chancer for at få et hjerteanfald reduceres betydeligt.
Løb er en af ​​de bedste motionsformer til at tabe eller opretholde en ensartet vægt. Du vil opdage, at det er en førende måde at forbrænde ekstra kalorier på, og at det er den næstmest effektive øvelse med hensyn til forbrændte kalorier pr. Minut, først efter langrend.

Ikke alle fordelene ved løb er fysiske. Løb kan give et mærkbart løft til din selvtillid og selvværd. Ved at sætte og nå mål kan du være med til at give dig selv en større følelse af empowerment, der får dig til at føle dig meget lykkeligere.

Resumé
Med alle disse fantastiske fordele er der ingen tvivl om, at løb faktisk er en af ​​de bedste øvelser for menneskekroppen. Løb hjælper med at holde dig i form, forblive sund, se godt ud og have det godt, og den bedste del – det er gratis. Start din daglige løbetur i dag, og se alle de utrolige fordele for dig selv.