Sådan bliver du en god vært: 13 tips

Sådan bliver du en god vært: 13 tips

Mellem gymnasiet og college gik jeg i skole i England og boede ofte hos en familie i London. Forældrene, Tim og Caroline Gladstone, var de venligste og bedste værter, jeg nogensinde har mødt. Hver gang jeg ringede på deres dørklokke, tog Caroline imod mig, bød mig velkommen lige ind ad døren med min beskidte rygsæk fra togstationen eller lufthavnen og spurgte mig, om jeg ville spise først eller vaske op. Selvom dette virkede som et mærkeligt spørgsmål, første gang jeg dukkede op ved deres dør, indså jeg snart, at det var det BEDSTE og fangede præcist de to største områder med behov eller ubehag, jeg muligvis kunne have ved enhver ankomst. For ordens skyld tog jeg normalt badet.

Caroline ville derefter fortsætte med at indstille mig med de yderligere instruktioner om, at Tim og hun ville møde mig bagefter i spisestuen for at høre om alt, hvad jeg havde gjort, og på det tidspunkt ville de også give mig deres komplette skema for de næste par dage.

Inden for den allerførste time af hvert besøg (hvoraf der var mange) blev jeg helt komfortabel, givet husets drift og alligevel også fik en klar idé om mine grænser under mit ophold. Hvis de havde gamle venner til middag den aften, fortalte Caroline mig, om jeg var inviteret med det samme eller ikke, og hvis de skulle afsted meget tidligt om morgenen, vidste jeg også, at jeg ikke ville se dem og ville ordne morgenmad selv.

Den dag i dag husker jeg deres varme hjerte, nådighed, nysgerrighed, intelligens og humor, og det fik deres hjem til virkelig at føles som et hjem for mig. Det er derfor dem, jeg dedikerer denne liste.

10 måder at være en god vært på

Det grundlæggende geni ved denne liste er i forståelsen af, at gæsterne ikke har brug for eller ønsker at blive forkælet; det er, at det at være gæst i bunden er en dybt ubehagelig oplevelse, og at være en god vært handler om at fjerne alle disse ubehageligheder, så din gæst kan slappe af, og I begge kan nyde at dele dit hjem sammen. Desuden, hvis du vil have hyppige gæster (eller venner kommer simpelthen for at blive ofte) og ikke udmatte dig selv, jo mere du kan strukturere oplevelsen, jo bedre får du det alle. Gæster, ligesom børn, værdsætter en klar orientering samt et par gode valg i modsætning til en helt åben situation.

Og endelig er der virkelig to slags gæster i verden: dem, der er kommet på besøg hos dig personligt, og dem, der har brug for et sted at bo. Selvom vi nogle gange kan blande de to, er det denne anden kategori, hvor mest gæst/hosting falder ind. Det er nyttigt at huske dette og være opmærksom på tip #4!

1. Spis eller vask: Spørg altid din gæst ved ankomsten, om de vil spise noget eller vaske op først. Dette tager sig af deres mest umiddelbare behov, fjerner ubehag og giver dem noget at gøre med det samme.

2. Bliv afgjort: Vis dem derefter til deres værelse, og lad dem blive afgjort og slutte sig til dig igen, når de har vasket op eller har brug for noget at spise. At have lidt alenetid umiddelbart efter ankomst er meget trøstende og nyttigt.

3. Opret forbindelse: Efter at have fundet sig til rette, er det vigtigt SÅ at sætte sig ned, dele en drink, forbinde og gå hen over aftenen og de kommende dage. Dette er den sande og rigtige tid til at hilse, og bedst udført EFTER de to første trin. Gør dette for tidligt, og du har overbelastning.

Brug femten til tredive minutter på at finde ud af, hvor din gæst kommer fra, hvad de håber at gøre under deres ophold, og del også med dem, hvad dine planer er – selvom de er dine forældre! Dette er ikke nødvendigvis tidspunktet for at starte i timers samtale (medmindre du begge er klar til det), men det er tid til at få en god download, orientere din gæst og vide præcis, hvordan formen for hele besøget vil se ud.

4. Start med The End In Sight: Ironisk nok er den mest ubehagelige del af hosting/gæst at kende slutpunktet. Sørg for at bringe dette op med det samme, så du begge er tryg ved, hvor længe besøget vil være, og hvis din gæst har brug for hjælp til hans eller hendes afgang. Mange gæster bekymrer sig om, hvordan de kommer tilbage til lufthavnen eller togstationen lige ved deres ankomst, så det er godt at tage dette op nu.

5. Vær konsekvent: Hvis du altid tilbyder dine gæster den samme behandling og den samme orientering, er det meget trøstende og særligt velkommen efter en uorganiseret rejsedag. Jeg har venner i Chicago, der altid sætter mig op i det samme rum og hilser mig på samme måde, og jeg elsker det og føler, at jeg ved, hvad jeg kan forvente.

6. Mi Casa Es Su Casa: Den bedste følelse, du kan give din gæst, er virkelig, at dit hjem er deres hjem, så sørg for, at de ved alt, hvad de har brug for at vide, og ikke behøver at genere dig for ofte. De næste par tips taler til dette.

7. Håndklæde, vand, seng, badeværelse: Dette er de grundlæggende behov for enhver træt gæst. Sørg for, at de har et håndklæde på deres seng, vand ved siden af og en klar sti til det badeværelse, du gerne vil have, at de skal bruge.

8. Køkkenorientering: Det er virkelig rart at fortælle dine gæster om at hjælpe sig selv med det, de har brug for i dit køleskab, men også lade dem vide, hvordan de skal passe deres retter, mens du er ved det.

9. Blomster: Det er et ekstra strejf, men at placere friske blomster i rummet eller ved sengen, hvor dine gæster bor, er super flot og spreder budskabet om, at du virkelig ærer din gæst og deres sted i dit hjem. Det vil også signalere dem om at slutte sig til dig i at passe dit hjem.

10. Allergi: Disse kan være et reelt problem for nogle mennesker, så – hvis du har kæledyr – lad dine gæster vide det i forvejen og giv rummet, de opholder sig i et ekstra vakuum med vinduerne åbne. Ekstra pleje ved rengøring kan gøre en stor forskel, men det kan også være nødvendigt at medbringe ekstra allergimedicin.

11. Beskyttelse af personlige oplysninger og luftmadrassen: Selvom du ikke har en ekstra seng eller soveværelse, skal du gøre, hvad du kan for at give din gæst et privat rum og en god luftmadras (eller sovesofa). Jeg har sovet på mange etager med en luftmadras i værelser med lidt privatliv fra hovedrummet og været helt glad, især med virkelig bløde, komfortable lagner!

12. Kend dit personlige mål: Med hver gæst, der kommer ind i dit hjem, skal du sørge for at vide, hvad du gerne vil gøre med dem personligt, før de går, og derefter planlægge det med dem. Besøg kan få travlt og travlt, og det er super vigtigt at have en ægte kvalitetsforbindelse med venner og/eller familie, der bor i dit hjem. I bliver begge rigtig glade for, at I gør det.

13. Fold dem ind i dit liv: Med alt, hvad du gør, mens du har gæster, skal du prøve at køre dit liv, som du altid ville, og folde dem ind i det. Det er et stort tegn på tillid til, at du kan gøre dette med dem, og det vil gøre begge dine besøg sjovere og oftere vil ske igen snart, hvis du har lyst til at få gæster til at forstørre dit liv i stedet for at tage vind ud af sejlene.