Sundhedsmæssige fordele ved løb

Sundhedsmæssige fordele ved løb

Løb er en af de mest populære øvelser, der nogensinde har været praktiseret af mennesker. Aktiviteten er adopteret af flere sportsgrene og udgør en væsentlig del af en masse træningsrutiner. Folk har ofte en misforståelse om, at løb kun er beregnet til dem, der er vant til intens aktivitet, men dette kan ikke være længere fra sandheden. Denne aktivitet er ikke kun forbeholdt atleter og sportsfolk, men hver enkelt person kan inkorporere løb i deres daglige rutine.
Umiddelbart kan det godt virke som en vanskelig opgave at starte et løbende regime. At vågne op og tage dine sko på og komme ud af døren appellerer måske ikke til alle, men når folk først kommer ind i løbet af rytmen, bliver de helt forelskede. Selvom løb er en glimrende måde at holde sig i form, har det også flere andre fysiske, mentale og følelsesmæssige fordele!

Hvad er fordelene ved at løbe?
Som tidligere nævnt er der så mange fordele ved løb, som kan hjælpe dig med at forblive motiveret og inkorporere løb som en del af din daglige rutine. Her er nogle af de vigtigste fordele ved at løbe dagligt –

1. Løb gør underværker for den generelle sundhed
De fleste mennesker ser på løb som et middel til at holde sig i form. Selvom dette er sandt, er løb også en fantastisk øvelse for at øge dit generelle helbred og få dig til at føle dig ung og energisk. Når du løber, øges din puls, og dette hjælper med at forbedre blodcirkulationen i hele din krop. Forbedret cirkulation kan også hjælpe med at forhindre dannelse af blodpropper.
Forskning peger på, at en af ​​de vigtigste fordele ved løb er forebyggelse af hjerte -kar -sygdomme samt den generelle forbedring af hjertesundheden. Løb er kendt for betydeligt at forbedre niveauet af godt kolesterol i kroppen, hvilket holder dig sund og rask. Når du løber, styrkes dit immunsystem af den aktivitet, din krop udfører. Mennesker, der har et sundt og stærkt immunsystem, er mindre tilbøjelige til infektioner såvel som almindelig influenza. I betragtning af alle disse fantastiske sundhedsmæssige fordele er det endnu mere fornuftigt at tage skoene på og indarbejde denne enkle og effektive øvelse i din daglige rutine.

2. Sygdomsforebyggelse
Med den livsstil, folk har vedtaget i dag, bliver det ret svært at finde tid til at indarbejde et ordentligt sundhedsregime. Når vi mister styr på vores helbred, bliver kroppen mere udsat for sygdomme. Faktisk er folk i tyverne angiveligt pådraget flere aldersrelaterede sygdomme. En af de vigtigste fordele ved løb er, at det kan hjælpe dig med at forhindre flere sygdomme. I en undersøgelse blev det rapporteret, at kvinder, der løb, havde en meget mindre chance for at udvikle brystkræft.
En anden vigtig fordel ved løb er denne aktivitets evne til at forhindre slagtilfælde. Stroke er en dødelig sygdom, der kan ramme alle når som helst. En af de bedste måder at holde risikoen for slagtilfælde på afstand er at begynde at løbe. Løb hjælper arterierne med at bevare deres elasticitet og holder hjertet stærkt og sundt. Bortset fra disse kan mennesker, der er i de tidlige stadier af diabetes, knogleskørhed og forhøjet blodtryk, have stor gavn af at løbe dagligt.

3. Vægttab
Vi ser flere atleter og sportsfolk inkorporere løb i deres daglige fitnessrutine, og det er der en god grund til. Løb er kendt for at være en af ​​de bedste øvelser til at tabe sig og holde sig i form. Løb er en træningsform, der engagerer hele kroppen. Fra benene, til armene, er næsten hver eneste del af kroppen engageret, mens du løber. En sådan øvelse hjælper med at tone kroppen markant og kan også forbedre fedttab i høj grad. Du har måske hørt, at sved er et bevis på, at kalorier bliver forbrændt. Heldigvis får løb dig til at svede, og det kan hjælpe langt dit vægttab. Løb hjælper med at opbygge stofskifte, hvilket forbedrer dine chancer for at forbrænde kalorier længe efter at du har gennemført øvelsen. Hvis du ønsker at fremskynde din vægttabsproces, kan løb bestemt anbefales.

4. Stresslindring

Du har måske spekuleret på, hvordan nogle af de travleste mennesker passer ind i deres daglige rutine. Kom hagl eller storm; disse engagerede mennesker vil ikke gå glip af deres daglige løb. Stress er et problem, der kan forårsage masser af helbredsmæssige og følelsesmæssige problemer. Faktisk tilskrives stress også en af ​​de førende årsager til præmodne sygdomme. Løb er kendt for at være en af ​​de bedste former for stresslindring, folk kender. Mens de fleste forbinder afstress med afslappende, er løb en form for stressaflastning, der engagerer krop og sind på et fastlagt mål og giver komfort og afslapning. Når du løber, udøver du al din energi og hormoner, og det giver din krop mulighed for at slappe af i sin egen naturlige rytme.

 

5. Forbedrer lungefunktionen

Du har måske bemærket, hvordan det bliver lettere for dig at lave en øvelse, jo mere du gør det. Du bemærker muligvis bedre udholdenhed, forbedret udholdenhed og ikke mere åndenød. En af de største fordele ved at løbe hver dag er, hvor meget det forbedrer lungernes funktion. Når du løber, trækker du flere vejrtrækninger og mængden af ​​luft, du indånder, stiger med tiden. Dette hjælper kroppen med at transportere mere iltet blod til dine muskler og hjælper musklerne med at føle sig stærkere og øger også din udholdenhed. Når du inddrager løb i din daglige rutine, udvikler lungerne flere kapillærer og alveoler, som begge vil bidrage væsentligt til at transportere iltet blod hurtigere. Når denne proces bliver mere effektiv, bliver kroppen mere i stand til at slippe af med kuldioxidaffald hurtigere.

 

6. Øger tilliden

De løbere, du kender, kan sikkert se ud til at være nogle af de mest selvsikre mennesker, du har mødt. Mennesker, der lider af lav selvtillid og selvværd, føler sig ofte nedslidte, fordi de ikke ved, hvordan de skal engagere deres sind med sund konkurrence. En af de største fordele ved løb er, at det hjælper os med at følge med i vores daglige mål og giver os en følelse af tilfredshed, når vi opfylder disse mål. Forestil dig, at du begynder at løbe i dag, og du fandt ud af, at du kun kunne løbe i fem minutter, før du mistede vejret. Dette vil motivere dig til at forbedre din kapacitet og presse dig selv til at løbe i længere tid uden at føle dig manglende luft. Denne form for selvmotivation og engagement er sikker på ikke kun at medføre fysiske og mentale ændringer, men også øge tilliden hos hvert individ.

 

7. En glimrende kur mod depression

Når du føler dig ængstelig eller deprimeret, ville det sidste, du tænker på, være træning. Ligesom enhver anden fysisk lidelse er depression en sindssygdom og bør tages meget alvorligt. En af de største fordele ved løb er denne aktivitets evne til at behandle depression positivt. Løb engagerer sind, krop og sjæl på én gang. Løb hjælper med at justere støjen inde i sindet og virkelig fokusere på vejret og enhver bevægelse i kroppen. Når mennesker træner, frigiver kroppen endorfiner – som er kendt som lykkehormonet. Den forbedrede blodgennemstrømning og frigivelse af endorfiner hjælper med at forbedre humøret betydeligt og holder negativiteten i skak. Desuden vil følelsen af ​​at fuldføre et bestemt mål hjælpe personen med at føle sig mere selvsikker og gøre ham i stand til at tage udfordringer op med et nyt boost af energi og årvågenhed.