Top 12 mest indflydelsesrige journalister i dag

Top 12 mest indflydelsesrige journalister i dag

 

Grundlaget for journalistik som den fjerde ejendom og en vagthund for korruption og uretfærdighed bringer et utvetydigt ansvar for, at journalister er lige så dygtige og hårdtarbejdende, som de er dydige og etiske. Det kan imidlertid argumenteres for, at den digitale verden, vi lever i i dag, med dens øjeblikkelige adgang til information, klik-agnkultur og borgerjournalistik, alvorligt har hæmmet udbredelsen af kvalitetsjournalister.

På trods af dette eksisterer der stadig journalister, der fremviser fremragende arbejde og betragtes som stærkt indflydelsesrige risikotagere i dagens medier. Her er en liste med 12 bemærkelsesværdige navne, som alle journaliststuderende burde kende til lige nu (hvis ikke allerede):

Lester Holt

Lester Holt (Fulde navn: Lester Don Holt, Jr.) er en amerikansk udsendelsesjournalist, der har fungeret som anker for NBC Nightly News siden 2015 og også fungerer som anker for Dateline NBC. Han var den første sorte person, der solo anker en nyhedsudsendelse om hverdagen. Han har været i NBC -nyhedsnetværket siden 2000 og havde tidligere været hos CBS News i 19 år. Holt, der er kendt i hele popkulturen, har optrådt i forskellige optrædener i The Fugitive (1993), Primal Fear (1996), afsnit af Law & Order: Special Victims Unit og mere.

Fredricka Whitfield

Fredricka Whitfield er et anker for CNN/U.S. Hun er baseret i netværkets hovedkvarter i Atlanta og forankrer weekendudgaven af ​​CNN Newsroom. Med en prisvindende udsendelseskarriere, der strækker sig over mere end 30 år, spænder Whitfields rapportering fra dækning af historier fra den cubanske-haitiske flygtningekrise i 90’erne til Bush-Gore-præsidentløbet i 2000 og beretning, Kosovo-krigens flygtningekrise, Afghanistan Krig og start på anden Irak -krig, 2008 -indvielsen af ​​præsident Barack Obama, de olympiske lege i Atlanta, Beijing og London, 50 -årsdagen for stemmerettighedsloven i Selma Alabama, de primære racerløb i 2016 og Demokratiske Nationalkonference. Nyhedsdækning omfatter den seneste kommunale bygningsmasse i Virginia Beach, Va. Før han kom til CNN i 2002, var Whitfield korrespondent for NBC News og fungerede som en Atlanta-baseret korrespondent for NBC Nightly News, The Today Show og Dateline NBC.

I 2000 modtog hun en Emmy -prisnominering for historiefortælling i lang form, mens andre bemærkelsesværdige priser omfatter årets Howard University School of Communications Alumna i 2004, Alfred I. DuPont Award -vindende hold 2004 for CNN’s dækning af tsunamikatastrofen i Sydøstasien, 2005 George Peabody -pris for netværkets live -dækning af orkanen Katrina og efterfølgende, 2005 Ebony -pris for fremragende kvinder inden for marketing og kommunikation, 2007 Emmy -pris for fremragende live -dækning af en nyhedshistorie lang form, 2008 NAMD Communicator of the year, 2008 Howard University postgraduate præstation inden for journalistik og 2009 NYABJ langformet funktion.

Christiane Amanpour

Amanpour, en britisk-iransk journalist og tv-vært. Hun er Chief International Anchor for CNN og vært på CNN Internationals natlige interviewprogram Amanpour. Hun er også vært for Amanpour & Company på PBS. Hun var tidligere anker for globale anliggender for ABC News i USA. I 2015 var hun ifølge PR-firmaet, Burson-Marstellar, en af ​​de journalister, der bliver fulgt mest af verdens ledere på Twitter. Amanpours journalistiske karriere strækker sig over tre årtier, hvor hun interviewede Hosni Mubarak (hun var den eneste journalist, der gjorde det) og Muammar Ghadafi under det arabiske forår. For sin fremragende rapportering har hun vundet alle større udsendelsespriser, herunder ni News and Documentary Emmys, en indledende Television Academy Award, tre DuPont-Columbia Awards og to George Polk Awards. Hun modtog også Walter Cronkite Award for Excellence in Journalism i 2011 samt en Giants in Broadcasting -pris i samme år. Amanpour er medlem af bestyrelsen for Udvalget for Beskyttelse af Journalister, International Women’s Media Foundation og også Center for Offentlig Integritet.

Hu Shuli

Hu Shuli er en kinesisk journalist, der i øjeblikket er chefredaktør for mediegruppen Caixin Media, som hun grundlagde i 2009. Shuli havde også været chefreporter og international redaktør for China Business Times, før han grundlagde Caijing, et forretnings- og finansmagasin som hun også var chefredaktør for i 11 år. Betragtes som en af de mest respekterede journalister i et sådant mediebegrænset land, blev hun opført som den 87. mest magtfulde kvinde i verden af Forbes i 2011-samme år blev hun opført blandt de 100 mest indflydelsesrige mennesker af Time magazine. Kendt for sin modige dygtighed i branchen og sit undersøgelsesarbejde om bedrageri og korruption, er hun i øjeblikket bestyrelsesmedlem i International Women’s Media Foundation. Hun sidder også i Reuters Editorial Advisory Board samt har en regional rådgivende rolle i International Center for Journalists. I 2017 blev Hu udnævnt til en af verdens største ledere af Fortune.

Bob Woodward

Robert Upshur “Bob” Woodward er en amerikansk undersøgende journalist, der utvivlsomt er en af de mest berømte journalister i dette århundrede efter at have afsløret Watergate -skandalen under præsident Nixons embedsperiode. Han dækkede meget af nyhederne om skandalen med kollega Carl Bernstein, mens han arbejdede som undersøgelsesreporter på Washington Post i 1972. Han er i øjeblikket associeret redaktør for Posten. Woodward har siden skrevet og udgivet 16 bøger-som alle har været nationale bestsellere; 12 af dem er nr. 1 nationale faglitterære bestsellere. På grund af hans og Bernsteins rapportering om Watergate vandt Posten Pulitzer -prisen for Public Service i 1972, og hans bidrag til dækning af angrebene den 11. september vandt også Pulitzer -prisen for national rapportering i 2002. Han har ellers modtaget næsten alle andre store journalistpris i Amerika.

Anderson Cooper

Anderson Cooper, er en amerikansk journalist, der i øjeblikket er vært for sit eget nyhedsprogram, Anderson Cooper 360. Han har været vært for showet siden 2003 efter at have været ABC News -korrespondent i 1995 og derefter et anker på CNN et par år senere. Nyhedsprogrammet Anderson Cooper 360 drev værten til at blive et kendt navn efter hans omtale om krigen i Irak og orkanen Katrina. Ud over sine opgaver i CNN fungerer Cooper som korrespondent i 60 minutter på CBS. Siden 1993, hvor han vandt en Bronze Telly Award for sin dækning af hungersnød i Somalia, har Cooper løbende vundet adskillige priser for sit arbejde. Nogle af disse inkluderer fire Emmy Awards (han blev nomineret ved fem andre lejligheder), en Peabody Award og en National Headliner Award.

Louis Theroux

Louis Sebastian Theroux er en britisk journalist og dokumentarist med BBC. Mest kendt for sin udforskning af marginale og off-beat kulturelle emner i sit show Louis Theroux’s Weird Weekends og berømtheders dagligdag i When Louis Met …, den berømte tv-station er en af fjernsynets mest genkendelige dokumentarer. Hans karriere begyndte som forfatter, før han overgik til tv som korrespondent for Michael Moores satiriske nyhedsprogram, TV Nation. Den berømte beskedne reporter er kendt for sin evne til at få sine undersåtter – hvoraf de fleste lever ekstremt eksklusive – til let at åbne op for personligheden som blot en lidenskabelig observatør. Han er blevet nomineret til en Emmy Award for sit arbejde på TV Nation, samt at have vundet to BAFTA Awards (nomineret tre gange) og en Royal Television Society Award (nomineret to gange) for When Louis Met… og Weird Weekends.

Eugene Scott

Eugene Scott er i øjeblikket journalist for The Washington Post. Han fokuserer på identitetspolitik for The Fix. Han var tidligere stipendiat ved Georgetown University Institute of Politics. Inden han kom til Posten, var han en nyhedsreporter på CNN Politics. Mens han var på CNN Politics, deltog han i serien “The First Time I Realised I Was Black”, der udløste mere offentlig diskurs om hudfarve, der påvirker, hvordan en person behandles.

Shereen Bhan

Bhan er en indisk reporter, der producerer og forankrer talrige flagskibsshows som India Business Hour, The Nation’s Business, Young Turks og Power Turks. Hun er også Delhi Bureau Chief og Executive Head for CNBC-TV18 i Indien. Hendes ubesværede levering af nyheder med en munter og venlig disposition har gjort hende til en national favorit og har som sådan vundet flere priser. Nogle af disse inkluderer FICCI Woman Of The Year Award i 2005, og hun blev også kåret som en af de unge globale ledere i 2009 på World Economic Forum.

Yamiche Alcindor

Yamiche Alcindor er en amerikansk journalist, der er Det Hvide Hus korrespondent for PBS NewsHour og en politisk bidragyder til NBC News og MSNBC. Hun har tidligere arbejdet som reporter for USA Today og The New York Times. Alcindor skriver hovedsageligt om politik og sociale spørgsmål. I 2016 blev hun nomineret til en Shorty Award i kategorien Journalist. Næste år vandt Alcindor en pris i en hyldest til journalisten Gwen Ifill, der var død i november 2016, ved Syracuse Universitets tonerpremie. Alcindor var nummer 13 på 2017 -udgaven af “The Root 100”, en årlig liste efter bladet The Root over de mest indflydelsesrige afroamerikanere mellem 25 og 45 år. I januar 2018 blev hun udnævnt til korrespondent i Det Hvide Hus i PBS NewsHour , som erstatning for John Yang. I denne position har Alcindor dækket Trumps præsidentskab, og i løbet af præsidentvalget 2020 var hun en af moderatorerne for den sjette demokratiske debat.

Robin Roberts

Robin Roberts er en amerikansk tv -udsender. Roberts er ankeret i ABCs Good Morning America. Hun begyndte sin karriere begyndte sin 1983 som sportsanker og reporter for WDAM-TV og sluttede sig til ESPN som sportscaster i februar 1990, hvor hun blev til 2005. I efteråret 2005 forankrede Roberts en række følelsesmæssige rapporter fra hendes hjemby efter at den blev ødelagt af orkanen Katrina. Den 22. februar 2009 var Roberts vært for Academy Awards pre-show for ABC og gjorde det igen i 2011. Roberts optrådte som gæstestjerne på Disney Channel’s Hannah Montana, der optrådte i sæson 4, afsnit 10, “Can You See the Real Mig?” og hun blev senere optaget i Women’s Basketball Hall of Fame i 2012 og fremhævede hendes bidrag til og indflydelse på spillet om kvindebasketball. Nogle yderligere højdepunkter i Roberts karriere inkluderer hendes interview med præsident Barack Obama for Good Morning America den 9. maj 2012, hvor hun vandt Walter Cronkite -prisen for journalistik. og bliver optaget i Sports Broadcasting Hall of Fame (2016).