Top 5 teknologiske fremskridt

Top 5 teknologiske fremskridt

Disruptive teknologimønstre afgør, hvordan det nye år skal dannes. De vil accelerere og ændre adskillige virksomheder i et hurtigt tempo konsekvent. De vil forme verden og fremtiden og vil tilsyneladende være tilgængelige inden for rækkevidde af både iværksættere og investorer.

Det intelligente digitale arbejde vil inkorporere indbyrdes forbundne mennesker, robotter, gadgets, indhold og tjenester, alt sammen bestemt af digital transformation. Disruptive innovationsmønstre vil drive fremtiden, hvor innovationsteknologiske pionerer skal udvikle sig og ændre sig i et lignende tempo i de mønstre, de bør omfavne. Eller igen, de kunne blive forladt og udholde en gradvis masseudryddelse. Lad os se på de nyeste teknologier eller kommende teknologier.

Sundhedsplejen er blevet transformeret til ukendelighed takket være den nyeste teknologi. Kunstig intelligens, maskinlæring, big data og robotik har forenet sig for at ændre den måde, vi er vant til at tænke på patientpleje, behandling og sikkerhed.

Kurateret fra AI magazine, Marketing AI institute, Singularity Hub, Interesting Engineering, NASA.
1. Bionisk Arm

Finjusteret protese er ved at blive bygget af Cleveland Clinic i samarbejde med University of Brunswick og University of Alberta.

Resultatet er udviklingen af ​​proteser, som kan styres direkte af hjernebølgerne. Men de tidligere versioner løste ikke et stort problem, det vil sige, at amputerede ikke anede, hvad deres bioniske arm var i gang med, for nylig fandt forskere en vej ud, kaldet Kinesthesia. Bionisk arm understøttet med Kinesthesia interface kan meget mere end sædvanlige bioniske appendages. Det kan spore fornemmelserne indtil led og muskler for at beregne, hvor armen er, selv uden direkte berøring. Kinestesi er nødvendig for hvert grundlæggende træk, du foretager dig fra at skrubbe ryggen til at spise popcorn, selv når dine øjne er limet til filmskærmen.

Primært genopretter denne nye enhed kinæstesi ved at vibrere senerne i op til 70 til 115 Hz. Illusionen er for stærk på denne måde og giver ideer væk til forskere om, at hvis flere sener vibreres, kan kroppen endelig fornemme komplekse armbevægelser i rummet, selvom kroppen er blottet for fysiske bevægelser.

2. Robotbier

Sender NASA bier for at undersøge MARS?

Ja, men robotterne.

De er flyveblad med humlebier med vinger i cikadastørrelse. NASA offentliggjorde motivationen bag at sende en flok Marsbees (det er bogstaveligt talt opkaldt efter planeten) den 30. marts. Efter NASAs Curiosity rover opdagede tilstedeværelsen af lavt metangas, selvom ingen er sikre på, om det var biologisk produceret, er hensigten bag dette projekt, det vil sige at indsamle sporene efter planetens tynde luft virker gennemførligt.

Hvad angår de teknologier, vi bruger på jorden, er quadcopters med roterende vinger populære end flappy-wing-robotterne. Fordelen ved at designe flappy-robotter til at udforske MARS er, at dette gør det muligt for sværmen af robotbier at arbejde med mindre strøm og regelmæssigt vende tilbage til hjemmebasen for at genoplade sig selv.

Derudover vil den lave tyngdekraft på MARS yderligere udstyre sværmen af Marsbees til at fungere fejlfrit på trods af planetens tynde luftatmosfære.

3. The Moments In Time

The Moments In Time er et igangværende projekt på MIT-IBM-laboratoriet af Dan Gutfreund-hovedforsker ved MIT-IBM Watson AI-laboratorium og Aude Olivia-hovedforsker ved MIT datalogi og AI-laboratorium.

Forståelse af Moments In Time -datasættet, det er bygget på en samling af 1 million kommenterede videostreams af hurtigt transformerende begivenheder, der ruller inden for tre korte sekunder. At bakke op om denne forskning er et velkendt træk hos mennesker.

For mennesker er forståelse af en begivenhed afbildet i forskellige former en ret ligetil evne. Maskiner er bogstaveligt talt en fiasko i dette tilfælde. Det endelige resultat af dette forskningsinitiativ er at lære maskiner at genkende forskellige handlinger.

Undervisning af deep-learning algoritmer til at genkende handlinger ved at give dem en omfattende dækning af dynamiske visuelle og auditive øjeblikke.
For eksempel tilføres madlavning, åbning, kørende handlinger til deep-learning-algoritmen med mindst 2000 videoer for at forstå disse handlinger uden at skulle undervises obligatorisk under opsyn.

4. DNA Synthesizer

Ifølge forskergruppen fra IDC vil verden i 2025 have produceret 163 zettabyte digitale data, der får mere end 1.2 billioner iPhones til at vise “hukommelse fuld” advarsel. Det er her, den nuværende epoke den mest uvirkelige teknologi spiller ind, Twist Bioscience-en femårig ung startup.

Emily Leproust, administrerende direktør for Twist fortæller, at den nu tilbyder sine kunder at gemme op til 12 megabyte data i DNA’et for $ 100.000 sum. Twists produktionsrum indeholder Applied Biosystems model 394 DNA -synthesizer, der er udstyret til at lave 4 DNA -strenge om dagen. Tydeligt laver Twist nu tre millioner tråde hver dag.

Dens teknologi ser ud til at være en ink-jet printer, der er hacket sammen, den igangværende proces leder de små dråber Adenine, Guanine, Cytosine og Thymine (A, G, C, T) af DNA presset fra lagertankene til 9.600 nano-brønde, hver med bredden af ​​en hårstreng. Megamarkedet for syntetisk DNA hænger unægteligt.

Og den mest dragende sætning af ord, nogen kan høre, er, hvad Leproust sagde: “Denne ene kapsel af DNA gemmer lige så mange data som et helt Facebook -datacenter”. I øjeblikket, af alt det, vi ved, har teamet allerede kodet musikvideoer, sange fra Montreux Jazz Festival.

5. Brain Machine Interface

En af de forbløffende teknologiske fremskridt, der har optaget nok plads på scenen, er teknologi mellem hjerne og maskine. Primært at forbinde den menneskelige hjerne med en maskine, der menes at forbedre kognitive funktioner og dermed evner. Det er stadig på et tidligt stadium, men udvikler sig måske i et hurtigt tempo, end det normalt var forventet.

En meget kendt boffin, Ray Kurzweil mener, at vi i 2030 næsten vil være begyndt at forbinde vores hjerner til internettet via nanobots. Kurzweil opsummerer derfor vores hjernes fremtid som “at levere fuld nedsænkning af virtuel virkelighed inde i nervesystemet, give direkte hjerne-til-hjerne-kommunikation over internettet og i øvrigt i vid udstrækning udvide menneskelig intelligens.” I betragtning af det lovede potentiale for hjerne-maskine sameksistens og funktion, hvordan vil vi antyde, at denne teknologi kan dechiffrere vores bevidsthed og selvbevidsthed?

Som en løsning på det, vi kalder magien forårsaget af neurokemikalier inde i vores hjerne, bruger forskere ikke-invasiv hjernesimulering via EEG. At give væk en massiv mængde ernæring, virtual reality -oplevelse og anden finurlig bevidsthed ved at skabe et passende miljø og faktorer.

Teknologiske gennembrud er store. Men hvad vi virkelig får brug for i fremtiden, er ikke kun teknologiske gennembrud, men gennembrud i tænkning og ledernes evne til at tænke kreativt, når de udnytter teknologiens magt.