Valg af fritidsaktiviteter for dine børn

Valg af fritidsaktiviteter for dine børn

Flere aktiviteter kan tilskynde til udvikling af forskellige typer færdigheder såsom kunstneriske og atletiske evner, men mere end 2 eller 3 aktiviteter i en periode som en skoleperiode eller gennem en sæson kan være dyre og føre til et udmattet barn. Børn kan have det bedre med at spille en sport i vintersæsonen og en anden sport i sommersæsonen, f.eks. Rugby om vinteren og cricket om sommeren, eller fokusere på en års aktivitet i stedet for flere i løbet af en periode på tolv måneder.

Alle forældre ønsker, at deres børn skal være velafrundede, afbalancerede individer og fritidsaktiviteter giver børn mulighed for at udvikle deres færdigheder på forskellige områder, så børn udvikler en række interesser og talenter.

De fritidsaktiviteter, der er tilgængelige for børn i disse dage, er uendelige, og nogle tilbydes af arrangører så tidligt som spædbarn lige til slutningen af ​​gymnasiet, omfattende:

– Holdsport lige fra kontaktsport (fodbold, fodbold, hockey og volleyball) til kontaktfri sport (netball, basketball, cricket og Nippers), hvoraf mange kan spilles både indendørs og udendørs i drenge, piger og blandede grupper.

Ikke-teamsport baseret på individuelle præstationer, men ofte med en gruppe mennesker, så der er mulighed for social interaktion, herunder golf, squash, Little Athletics, svømning, ro og kajakroning, sejlads, surfing, kampsport, dans, gymnastik, skiløb og tennis.

– Kreative aktiviteter, der omfatter alt kunst, håndværk, musik, sang, drama og teatergrupper.

– Eventyr/udendørs aktiviteter, herunder spejdere, unger, brownies, pigeguider og kadetter i Australien.

– Akademiske aktiviteter såsom debat/taler, skak, sprog og fotografering.

– Ungdoms-, kirke- og samfundstjenestegrupper, der involverer interaktion mellem jævnaldrende ved at engagere sig i lokalsamfundet gennem frivilligt eller velgørende arbejde, ofte med retreats og lejre for at tilskynde til binding.

– Skolerelaterede aktiviteter, som kan bestå af enhver af de ovennævnte aktiviteter, der arrangeres gennem skoler, herunder skolesportshold, akademiske konkurrencer mod andre skoler og skoleforestillinger såsom musicals og Rock Eisteddfods.

Ideelt set bør instruktørerne på dit barns fritidsaktiviteter ikke kun være kvalificerede, akkrediterede mennesker (helst med førstehjælpstræning, især til sport) med masser af entusiasme for det, de underviser, men bør også være villige til at hjælpe med at udvide dit barns eksponering for aktivitet på et konkurrencedygtigt niveau, f.eks. i regionale, statslige eller nationale konkurrencer.

Er mit barn overplanlagt?

Selvom et barn nyder flere fritidsaktiviteter, kan det være bedst ikke at fortsætte med dem alle, hvis der ikke er tid til noget andet.

“En forælder kan fortælle, om et barn er overplanlagt, når det føler sig træt og stresset, især når forældrene selv er trætte og stressede over at færge deres børn overalt,” siger Nathalie. “Andre tegn er, når børn kæmper med lektier, har svært ved at vågne om morgenen, får humørsvingninger og ikke spiser godt.”

Det er også vigtigt at huske, at hvis et barn nyder og har det godt ved en aktivitet, og også stadig har det godt i skolen, er der intet galt i at lade dem bruge en eftermiddag om ugen på at se fjernsyn eller deltage i anden ustruktureret gratis leg, der lærer børn at underholde sig selv uden andre menneskers tilstedeværelse.

Brooke Tasovac
At vælge de rigtige aktiviteter uden for skolen til dine børn.
At vælge de rigtige aktiviteter uden for skolen til dine børn.
Flere aktiviteter kan tilskynde til udvikling af forskellige typer færdigheder såsom kunstneriske og atletiske evner, men mere end 2 eller 3 aktiviteter i en periode som en skoleperiode eller gennem en sæson kan være dyre og føre til et udmattet barn. Børn kan have det bedre med at spille en sport i vintersæsonen og en anden sport i sommersæsonen, f.eks. Rugby om vinteren og cricket om sommeren, eller fokusere på en års aktivitet i stedet for flere i løbet af en periode på tolv måneder.

Alle forældre ønsker, at deres børn skal være velafrundede, afbalancerede individer og fritidsaktiviteter giver børn mulighed for at udvikle deres færdigheder på forskellige områder, så børn udvikler en række interesser og talenter.

De fritidsaktiviteter, der er tilgængelige for børn i disse dage, er uendelige, og nogle tilbydes af arrangører så tidligt som spædbarn lige til slutningen af ​​gymnasiet, omfattende:

– Holdsport lige fra kontaktsport (fodbold, fodbold, hockey og volleyball) til kontaktfri sport (netball, basketball, cricket og Nippers), hvoraf mange kan spilles både indendørs og udendørs i drenge, piger og blandede grupper.

– Ikke-teamsport baseret på individuelle præstationer, men ofte med en gruppe mennesker, så der er mulighed for social interaktion, herunder golf, squash, Little Athletics, svømning, ro og kajakroning, sejlads, surfing, kampsport, dans, gymnastik, skiløb og tennis.

– Kreative aktiviteter, der omfatter alt kunst, håndværk, musik, sang, drama og teatergrupper.

– Eventyr/udendørs aktiviteter, herunder spejdere, unger, brownies, pigeguider og kadetter i Australien.

– Akademiske aktiviteter såsom debat/taler, skak, sprog og fotografering.

– Ungdoms-, kirke- og samfundstjenestegrupper, der involverer interaktion mellem jævnaldrende ved at engagere sig i lokalsamfundet gennem frivilligt eller velgørende arbejde, ofte med retreats og lejre for at tilskynde til binding.

– Skolerelaterede aktiviteter, som kan bestå af enhver af de ovennævnte aktiviteter, der arrangeres gennem skoler, herunder skolesportshold, akademiske konkurrencer mod andre skoler og skoleforestillinger såsom musicals og Rock Eisteddfods.

Ideelt set bør instruktørerne på dit barns fritidsaktiviteter ikke kun være kvalificerede, akkrediterede mennesker (helst med førstehjælpstræning, især til sport) med masser af entusiasme for det, de underviser, men bør også være villige til at hjælpe med at udvide dit barns eksponering for aktivitet på et konkurrencedygtigt niveau, f.eks. i regionale, statslige eller nationale konkurrencer.

Er mit barn overplanlagt?

Selvom et barn nyder flere fritidsaktiviteter, kan det være bedst ikke at fortsætte med dem alle, hvis der ikke er tid til noget andet.

“En forælder kan fortælle, om et barn er overplanlagt, når det føler sig træt og stresset, især når forældrene selv er trætte og stressede over at færge deres børn overalt,” siger Nathalie. “Andre tegn er, når børn kæmper med lektier, har svært ved at vågne om morgenen, får humørsvingninger og ikke spiser godt.”

Det er også vigtigt at huske, at hvis et barn nyder og har det godt ved en aktivitet, og også stadig har det godt i skolen, er der intet galt i at lade dem bruge en eftermiddag om ugen på at se fjernsyn eller deltage i anden ustruktureret gratis leg, der lærer børn at underholde sig selv uden andre menneskers tilstedeværelse.

Hvordan kan jeg jonglere med de fritidsaktiviteter for alle mine børn, der deltager i aktiviteter, der finder sted på forskellige tidspunkter i løbet af ugen?

Den nemmeste måde at sikre, at to eller flere børn er i stand til at blive involveret i fritidsaktiviteter, der kan trække forældre i forskellige retninger, er at bede børn om at vælge deres yndlingsaktiviteter og udarbejde en tidsplan baseret på dette. Nogle forældre kan være så heldige at få børn, der kan lide at lave de samme aktiviteter, men for dem, der ikke gør det, og med de fleste sportskampe, der finder sted i weekenden, skal forældre måske dele sig og erobre og skiftes til at deltage i deres børns spil eller hvis det er muligt, bør forældrene prøve at arrangere det ene barns aktivitet i løbet af ugen og det andet barns aktiviteter i weekenden.

Et barns aktiviteter bør aldrig nogensinde prioriteres over de andre børns og deltagelse i begivenheder som store finaler og slutårskoncerter af begge forældre (hvis det er muligt) er vigtigt for at hjælpe børn med at føle, at deres aktiviteter og den indsats, de lægger i dem , værdsættes lige meget.

Hvilken slags fritidsaktiviteter skal mit barn lave?

Ved at give børn mulighed for at vælge deres egne fritidsaktiviteter baseret på deres interesser og personlighedstype frem for dem, de bliver overtalt til at gøre af deres forældre, er børn mere tilbøjelige til at nyde dem, så det er vigtigt for forældre at lytte, når børn udtrykker interesse for bestemte aktiviteter, især hvis det er noget, de løbende spørger om, og som hænger sammen med, hvordan de allerede bruger deres fritid. For eksempel vil et barn, der tegner for sjov, være velegnet til kunstklasser, og på samme måde får et barn med masser af energi og en konkurrencedygtig natur størst udbytte af at dyrke sport.

At holde børn optaget i aktiviteter, de ikke nyder og/eller ikke er gode til, kan påvirke deres selvværd negativt samt deres tillid til at prøve nye ting i fremtiden, så som forælder er det bedst ikke at tvinge noget. Nathalie Brown, en børneadfærdskonsulent fra Easy Peasy Kids siger: “Hvis barnet brænder for deres valgte aktivitet, vil de fortsætte af sig selv.”

Børn, der er tilbøjelige til at starte, men ikke afslutte aktiviteter, kan have det bedre med at lave korte udbrud af aktiviteten under skoleferier eller ved kun at prøve aktiviteten i de første uger, før der kræves økonomisk forpligtelse, især for dyre aktiviteter, der kræver meget udstyr såsom ridning, skøjteløb og musikinstrumenter.

Derudover vil forældre, der bliver involveret i de organisationer, hvor deres børn deltager i deres aktiviteter på måder som samkørsel med andre forældre til transport til og fra aktiviteten, fundraising, coaching eller bare deltage i de regelmæssige møder eller begivenheder, hjælpe deres børn med at udvikle relationer med arrangørerne, de andre børn og deres forældre, noget der kan være meget nyttigt for genert børn, og som også kan hjælpe børn med at forblive engagerede og interesserede på lang sigt.