Utrolige sundhedsmæssige fordele ved Hatha Yoga forklaret på en nem måde til dine oplysninger.

Utrolige sundhedsmæssige fordele ved Hatha Yoga forklaret på en nem måde til dine oplysninger.

Den ældgamle yogastil, der opstod for over tusinder af år siden, betyder ‘Hatha Yoga’ oversat til “forening af modsætningerne gennem en kraft.” Hatha Yoga er en kraftfuld og transformerende praksis med stillinger (asanas), ånde (pranayama), gestus (mudras), låse (bandhas), meditationslyde (nadausandhana) og rensningsproces (Shat kriyas) til forstørrelse af kroppens fysiologiske funktioner for at forberede det til at opnå mental stabilitet og realisere åndelige mål.

Ordet ‘Hatha’ stammer fra sanskrittermerne “Ha” og “Tha”, der repræsenterer henholdsvis ‘Solen’ og ‘Månen’. Hatha Yoga er videnskaben om at afbalancere sol-månen og par modsætninger, der eksisterer i hver enkelt af os for en mere intim forbindelse til Selvet. Og ifølge de hellige tekster om Hatha Yoga er det kunsten at åbne Sushumna Nadi og dermed vække Kundalini, der er vejen til højere bevidsthed og oplysning.

Hatha Yoga, med dens forskellige praksis, er designet til at bringe sundhed, glæde og harmoni i krop, sind og sjæl. At sætte kroppen til at praktisere de forskellige Hatha Yoga -stillinger undrer sig over organer, muskler, sind og ånder. Oplev sundhedsmæssige fordele ved Hatha Yoga hos os:

1. Sundt hjerte: Den dedikerede praksis med Hatha Yoga -stillinger er effektive til at kontrollere sygdommen hypertension – en af ​​hovedårsagerne til hjerteproblemer og hjerteanfald. Hatha Yoga forbedrer blodgennemstrømningen til hjertet og reducerer chancerne for anginale episoder hos mennesker, hvilket resulterer i et sundt hjerte.

2. Mere knogletæthed: Hatha Yoga-systemet inkluderer flere vægtbærende yogastillinger som Tree Pose, Warrior Pose, Triangle Pose osv., Der hjælper med at vende knogletabet ved at opbygge knogletæthed. Sunde knogler er ekstremt vigtige for mennesker i alle aldre for at minimere risikoen for at udvikle skrøbelige knogler – medicinsk kendt som osteoporose og osteopeni. Daglige Hatha yoga -øvelser kan hjælpe med at opbygge knoglemasse i rygsøjlen og lårbenet.

3. Klar og skinnende hud: Hatha Yoga Shat-kriya-øvelserne renser kroppen dybt indefra og ud. Derudover fungerer stillingerne som afgiftningsmidler på nogle niveauer, der eliminerer toksiner og giver indre glød, skinnende hud og en ferskenglød.

4. Opbygger kernestyrke: Vedtag Hatha Yoga for at styrke din kerne. Kernen er midtersektionen af kroppen, der består af travers abdominis, erector spinae, skråninger og nedre lates. For at holde sig væk fra skaden, for at præstere godt inden for sport og for at manifestere en robust krop – er det vigtigt, at din kerne er stærk og fleksibel. Hatha udgør: bådsholdning, hund nedad, planke asana styrker de ydre skråninger; Warrior I poserer værker på hofter; Stol Asana retter sig mod paraspinalmusklerne.

5. Smører leddene: Hatha Yoga virker effektivt på de mange led i kroppen og hjælper dem med at få deres fulde bevægelsesområde. I en stillesiddende livsstil arbejdes leddene ikke til deres fulde kapacitet. Som et resultat har de en tendens til at stive op. Så forbedr din mobilitet i led i høj grad med Hatha Yoga.

6. Behandler rygsmerter: Ifølge flere former for forskning er udførelsen af Hatha Yoga sammen med dens variationer og modifikationer stærke ved behandling af symptomer på lavere rygsmerter og mange andre rygproblemer. Denne naturvidenskab er yderst effektiv til behandling af rygsmerter og giver en langvarig lindring.

7. Forbedrer balance og kropsholdning: De forbedrede kropsfordele ved Hatha Yoga er meget tiltrækkende. Hatha Yoga -stillinger letter balance og en følelse af proprioception. Hatha Yoga -øvelserne strækker rygsøjlen, så du ser højere og selvsikker ud.

8. Stressreliever: En naturlig måde at afværge stresset på er at dukke op på en yogamåtte og udføre nogle Hatha Yoga -stillinger. Hver Hatha Yoga asana leder individerne til mental ro og positivitet. Øv dig på at få de psykiske fordele ved Hatha Yoga.

9. Forbedre kvaliteten af Prana: Pranayama er centralt for Hatha Yoga -stilen. De forskellige vejrtrækningsteknikker forbedrer livskvaliteten – prana og nærer krop og sind og øger dermed din levetid.

10. Overordnet velbefindende: En regelmæssig praksis med Hatha Yoga forbedrer flere aspekter af fysisk, mentalt og åndeligt væsen, der ærer udøverne med en effektivt fungerende sund krop, sind og ånd.

Gør Hatha Yoga til en del af dit liv for at leve i perfekt balance og harmoni.