Resultaterne af coronavirus -vaccination strømmer ind, og det er gode nyheder for ældre mennesker

Resultaterne af coronavirus -vaccination strømmer ind, og det er gode nyheder for ældre mennesker

Tidlige resultater fra COVID-19-vaccineforsøg begynder at dukke op, og forskere har modtaget de første rapporter fra tre uafhængige undersøgelser med optimisme, fordi beskyttelse mod coronavirus er mulig.

Selvom vi kan være lettet over, at nogle vacciner virker, har vi stadig ikke detaljerne om de dele af immunsystemet, der gjorde den største forskel i disse forsøg. Pfizer/BioNTech -teamet afsluttede netop deres forsøg med 95% effektivitet, og Oxford -vaccineteamet har netop offentliggjort sikkerheds- og immunresponsdetaljer om deres undersøgelse (det er flere gode nyheder for ældre mennesker). Om Oxford-vaccinen kan forhindre COVID-19, er imidlertid stadig uafklaret.

Så hvorfor er denne nyhed vigtig? Vacciner testes normalt først hos raske unge frivillige for at bekræfte, at de er sikre og for at få de første data om effekt (om de viser nogen fordel sammenlignet med placebo). Efterfølgende kliniske forsøg tester vaccinens effektivitet i forskellige grupper af mennesker, såsom de helt unge eller meget gamle, og dem med andre tilstande – diabetes eller hypertension, siger – der kan påvirke deres reaktion på vaccinen.

Oxford -vaccine resulterer i unge og gamle

Vores immunsystem aftager, når vi bliver ældre, og det bliver sværere at montere et effektivt immunrespons på almindelige bakterier, som yngre mennesker let kan bortvise. Det er velkendt, at ældre voksne har en meget højere risiko for alvorlig COVID-19, så det er afgørende at udvikle vacciner, der kan beskytte denne samfundssektor. Heldigvis kan boostervaccinationer bruges til at styrke immunitet hos ældre mennesker.
Oxford -vaccineteamet adskilte vaccinerede mennesker i grupper på 18–55 år (160 deltagere), 56–69 år (160) og 70 år og ældre (240). Nogle modtog kandidat -coronavirusvaccinen og nogle en kontrol -meningitis -vaccine i en eller to doser hver for at måle, om boostervaccination ville hjælpe. Deres nye undersøgelse, offentliggjort i The Lancet, undersøgte, om ældre voksne kan udvikle coronavirus-specifikke immunrespons svarende til yngre voksne.

Ikke alene udviklede de ældre voksne lignende immunrespons til yngre mennesker, de tolererede også vaccinen bedre med færre rapporter om bivirkninger, såsom træthed og muskelsmerter. Neutraliserende antistoffer, der blokerer infektion og virusspecifikke T-celler, menes at være vigtige for beskyttende immunitet, og ældre voksne i Oxford-forsøget viste tegn på begge dele. Dem, der modtog en boostervaccination, havde endnu bedre svar.

Andre vacciner mod coronavirus mod ældre mennesker

Andre undersøgelser med vaccinepræparater, der ligner Oxford -gruppen, hvor vaccinen leveres af et harmløst adenovirus, har rapporteret tidlige resultater hos ældre mennesker. En enkeltdosis adenovirusbaseret vaccine (CanSino Biological/Beijing Institute of Biotechnology) gav et robust immunrespons-men mindre hos dem ældre end 55 år. Den todosis russiske Sputnik V adenovirusvaccine-som også for nylig rapporterede resultater i The Lancet-viste konsekvente reaktioner på under 60’erne.
To vacciner, der brugte inaktiveret coronavirus, kunne også fremkalde antistofrespons. Wuhan Institute Biological Products/SinoPharm-undersøgelsen viste, at frivillige under 59-årige genererede neutraliserende antistoffer, og Beijing Institute Biological products/SinoPharm-undersøgelsen målte robuste antistoffer, men viste lavere respons i over 60’erne.

En anden vaccinetilgang involverer brug af mRNA, messengermolekyler, der kommer ind i vores celler og sætter gang i produktionen af ​​coronavirus -proteiner for at stimulere vores immunsystem. To mRNA-baserede vacciner med to-dosis protokoller blev testet under 55 år og over 65 år med positive resultater. Pfizer/BioNTech -vaccinen var det første afsluttede forsøg med 95% endelig effekt, og de vurderede effekten for over 65’erne til imponerende 94%.
Moderna har også frigivet spændende foreløbige effektdata og tidligere rapporteret om potentielle neutraliserende reaktioner hos både under 55’ere og dem over 56 år.
Tidlige resultater fra igangværende forsøg viser, at vi er i stand til at designe vacciner, der fremkalder kraftige coronavirus -reaktioner hos mennesker over 60. Vaccineeffektivitet vil variere med forskellige vaccinepræparater, og vi skal omhyggeligt vælge, hvilke formuleringer der vil fungere bedst hos ældre, hvilke doser er mest effektive, og hvornår der skal administreres boostervaccinationer for at opnå de bedste resultater.

Det er mindre end et år siden den nye coronavirus sprang til mennesker, og vi går ind i den privilegerede position at kunne vælge mellem forskellige vacciner.